Makedonie zaútočila slzným plynem na děti

29. 2. 2016

čas čtení 1 minuta


Ošetřili jsme 15 pacientů včetně 9 dětí s problémy dýchání a 7 pacientů včetně 3 dětí se zraněními z žiletkových plotů, informuje organizace Lékaři bez hranic z řecko-makedonské hranice.

Macedonian border smashed by migrants

Hundreds of migrants - mostly Syrian and Iraqi refugees - stormed the Macedonian border on Monday morning and tried to smash down the fence.Macedonian authorities have been restricting crossings as countries further up the migrant route close their borders.

Posted by Channel 4 News on Monday, February 29, 2016
Uprchlíci se pokusili přejít makedonskou hranici. Rozrazili vrata, která uzavírají železniční trať, a pak na ně zaútočila slzným plynem makedonská policie, bez ohledu na ženy a děti, informuje společnost BBC. Rodiny čekaly na hranici bezvýsledně mnoho dní bez jídla a bez zdravotní péče, závislé jen na milodarech kolemjdoucích. Jsou to především Syřané a Iráčané, kteří zdůrazňují, že mají veškeré požadované dokumenty v pořádku a nechápou, proč je jim blokována cesta a dostávají se do humanitárně nebezpečné situace. Brutální útok makedonské policie slzným plynem proti davu, v němž bylo mnoho žen a malých dětí, vyvolal šokované palcové titulky po celé Evropě. Mluvčí organizace Lékaři bez hranic uvedla ve večerním  publicistickém vysílání rozhlasu BBC, že je otřesné, že děti, které prošly děsivými válečnými traumaty, se v Evropě setkávají s takovýmto přijetím.

0
Vytisknout
9592

Diskuse

Obsah vydání | 3. 3. 2016