Ušetříme korunu, i kdyby to mělo stát milión

13. 6. 2015 / Radek Mokrý

čas čtení 1 minuta

"Zhubl jsem o 30 kg ... nemluvě o tom že bych měl jíst dietně jako cukrovkář, ale na to opravdu nemám peníze." píše pan Lof.

Ve stejné situaci jsou tisíce nemocných lidí a může za to vlastně jen přežívající bolševický duch v ministerských a vládních barácích. Ostatně každý druhý tam má dodnes ve skříni nebo pod kobercem schovanou rudou knížku a v duši zažrané heslo těch dob: "Kdo nepracuje, ať nejí". Podívejme se na to ale racionálně.

Zodpovědné orgány MZ a MPSV v minulých letech pořádaly pro vedoucí posudkové lékaře pravidelná školení. Zde je přednášející objednaní ministerstvy instruovali k co nejvyšší tvrdosti k posuzovaným "simulantům", kteří jak "dědeček a babička nám ujídají z chlebíčka". Tyto osoby tam působí dál i pod socialistickou ministryní Tominovou - Marksovou.

Dál způsobují závažné ekonomické ztráty zdravotních pojišťoven. Všech. Kupodivu totiž platí, že náklady na vyléčení pacienta bez adekvátní stravy jsou vždy o 50% vyšší než s podporou vhodného jídla.

Čili platí jednoduchá věta: Co ušetří ČSSZ na dávkách, to zaplatí zdravotní pojišťovny. A velmi pravděpodobně mnohem víc, než ušetří erár.

0
Vytisknout
7437

Diskuse

Obsah vydání | 15. 6. 2015