Informace od opolčenců Novoruska

7.9.2014 Zpráva od Igora Ivanoviče Strelkova

7. 9. 2014

čas čtení 3 minuty

Sesazený ruský velitel vzbouřenců na východě Ukrajiny Strelkov zde pozoruhodně nadává a vyhrožuje všem: Pušilinovi, Antjufelevovi, Latyninové i Kremlu, upozorňují na Twitteru novináři:

Spolubojovníci a přičleněné dámy!

Zmije mě přesvědčila, abych odcestoval na fórum a řekl alespoň několik slov o tom, co se děje. Z mnoha důvodů se v žádném případě nebudu vyjadřovat k tomu, co se děje v Novorusku. Poznamenám jenom, že, abych to řekl jemně, "nejsem z toho u vytržení".

Co se týče ostatního:

1. Všechno, co je spojené s mou rezignací a odjezdem, stejně jako s následným mým mlčením, bylo nevyhnutelným důsledkem celé řady okolností, které nemám v úmyslu v tomto textu objasňovat. Možná později.

2. Na Jaltě jsem nebyl a nechystal jsem se tam. Tam, pod rouškou mého jména, zorganizovali placení kamarádi skupiny PR Sabath "kožešinové zvíře" (neplést s arktickou liškou). To, že se tam vyskytl Mozgovoj a spol., je důsledkem tohoto podvodu, nic víc. Také nevím nic o schůzi 13. září, kde prý mám být přítomen.

3. Anatolij El-Murid píše to, co uznává za vhodné, ale je se mnou v kontaktu. Výpady, zaměřené proti němu jsou podle mého názoru nepřímým svědectvím o tom, že útočníci patří "k ptákům ze Surkovova hníza" s odpovídajícími důsledky na jejich postoje ("existuje taková profese - milovat vlast za peníze").

4. Otázky adresované Strelkovovi jsem četl. Odpovídat teď nebudu. Později.

5. Odpovědnost za situaci v Doněcku neodmítám. Jsem dobře informován o tom, co se tam děje. Ale bohužel to nijak nemohu ovlivnit. Zatím.

6. V boji za Vlast tím či oním způsobem budu dozajista pokračovat. Nechť moji četní "sympatizanti (v Rusku i v Novorusku i v Ruinách) nemají v této věci žádné iluze. Dokud budu naživu, nebudu klidně spát. Kromě toho, kdekomu v Doněcku "posílám message" - jak se dnes rádo říká, "Jsem zlý a mám dobrou paměť". Zvlášť se to týká jednoho postaršího milovníka dobrých doutníků a whisky, který se více než 20 let úspěšně prohlašuje za "důstojníka a vlastence". On tomu porozumí: "crazy". Čest a obdiv - to teď není pro něho. No a všem těm místním, co je on drží na vodítku, taky radím, aby nezapomínali, že jsem ještě naživu a plně při síle.

7. Ať mě Julia Latynina and Co. ve své společnosti neočekávají. S nimi nemám a nebudu mít nic společného. "Je jim zapotřebí, aby jimi někdo hodně zatřásl..."

8. Koncem září vyjde druhá kniha mých pohádek. Půjde do tisku ještě před odjezdem na Krym.

S úctou, Strelok

Zdroj v ruštině ZDE

0
Vytisknout
13973

Diskuse

Obsah vydání | 9. 9. 2014