V Británii začal soudní proces s bulvárními novináři

1. 11. 2013

čas čtení 1 minuta

V Londýně byl zahájen soudní proces s manažery ze zrušeného bulvárního deníku News of the World Andym Coulsonem a Rebeccou Brooks, kteří jsou obžalováni z toho, že organizovali hackerské útoky proti mobilním telefonům celebrit, politiků i obyčejných občanů. Proces začal dramatickou informací, že oba obžalovaní měli spolu v letech 1998-2004 tajný sexuální poměr.

Důkazem pro to byl emocionální dopis Rebeccy Brooksové Andymu Coulsonovi, který policie nalezla na jejím počítači. Žalobce Andrew Edis u soudu uvedl, že cílem zveřejnění těchto informací není dvojici bulvárně skandalizovat, ale dokázat, že spolu měli Coulson a Brooksová velmi intimní poměr, a tak věděli o všem o jeden či druhý dělali.

Proces do určité míry ohrožuje britského konzervativního premiéra Davida Camerona, protože ten učinil Coulsona svým tiskovým mluvčím v Downing Street a Brooksová byla jeho blízkou přítelkyní. Spekuluje se o tom, že Cameron jmenoval Coulsona svým tiskovým mluvčím právě na přímluvu Brooksové. Coulson neměl v Downing Street bezpečnostní prověrku.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7130

Diskuse

Obsah vydání | 1. 11. 2013