Klidně ať se mezi sebou v ČSSD požerou

29. 10. 2013

čas čtení 3 minuty

Neplanu nenávisti k nikomu, jen bych chtěla podotknout k tomu, co se děje s ČSSD, že byste taky mohli dát průchod názorům bývalých voličů ČSSD a ne jejich voličům, kteří stále volí stejně tuto stranu, aniž by přemýšleli o tom, co tato strana pro ně vlastně dělá, nebo přímo členům této strany, která nám, jejím bývalým voličům právě předvedla, že jsme měli pravdu, když jsme se od ní odvrátili, píše Eliška Houšková.

Důvody, pro které jsem nevolila již ČSSD jsou tyto: Sociální demokracie vždy své voliče zradila a vždycky vstoupila do koalice s pravicovými stranami, aby se mohla vymlouvat, proč neplní svůj volební program. Když si vzpomenu, jak já hloupá věřila panu Špidlovi, dodnes je pro mně tento pán předobrazem kariéristy. Další důvod je ten, že pomalu začíná splývat sociální demokracie s ODS, obě jsou tady od devadesátých let a obě mají ruce až po lokty v tom marasmu, který tady je a pokud vím, většinou jsou zde i stále stejná jména.

Kdo vládl, když vyšel Zákon o exekuci? Dalším důvodem je pan Sobotka, pro mně je to člověk, který touží po kariéře a na místo premiéra se doslova třásl a to tak, že se i zapomínal, takže to, co dělal a jak se choval, mně úplně znechutilo. Kdyby se pan Sobotka doslova zapřísahal, že po volbách nepůjde do koalice s TOP, nevěřila bych mu to ani chvíli, navíc se stále oháněl Bohumínským rozhodnutím a pro hodně jeho voličů to byl další hřebík do rakve ČSSD.

Nevím, jestli si to pamatujete, ale přibližně v červnu, kdy se začala vláda pomalu sypat a ČSSD měla největší preference, vyjádřil se pan Sobotka v tom smyslu, že zvýšené DPH, které prosadil Kalousek a proti kterému pan Sobotka v opozici tak ohnivě bojoval, nechá na té zvýšené úrovni, prostě tak, jak to je.

A v té chvíli mi došlo, že to tak bylo vždycky, sociální demokracie nechala za sebe dělat pravicové strany špinavou práci, z opozice proti ní bojovala, ale v duchu už si mnula ruce. Abych pravdu řekla, pro mne sociální demokracie přestala být levicovou stranou a vlastně je pro mne na stejné úrovni jako je ODS a TOP a jak jsem vyrozuměla na diskuzích na Parlamentních listech, nebyla jsem v tom vůbec sama, hodně diskutérů už za ta léta rovněž prohlédlo a prohlásilo, že oni už tuto stranu volit nepůjdou, nehledě na to, že pan Sobotka je figura hodně podobná Nečasovi. Lidé už ČSSD nevěří, a tato strana si to zavinila sama, celé to vedení, rukou společnou a nerozdílnou.

Abychom si to upřesnili, sociální demokracie své voliče zrazovala a oni ji to v těchto volbách oplatili. Jsem ráda, že jsem je nevolila, po volbách nám ukázali, že jsem udělala dobře. Tato strana je o kariéristech, je občané naprosto nezajímají a největší chybou Sobotky je, že tak toužil po křesle premiéra, že naprosto zapomněl, proč jsou lidi naštvaní a nechoval se podle toho, ten člověk je naprosto zahleděný do sebe.

Ale to platí pro celé vedení ČSSD a měli by opravdu vypadnout všichni, bez rozdílů a pustit do vedení lidi, kteří myslí na občany víc, než na svá koryta.

Takže my, pokud mohu mluvit za bývalé voliče ČSSD, nestraníme nikomu, ani Sobotkovi, ani Haškovi, obě křídla jsou pro nás jen dvě strany téže mince. Klidně ať se mezi sebou požerou, snad konečně se ve vedení objeví noví lidé a sociální demokracie bude opravdu levicovou stranou.

0
Vytisknout
10623

Diskuse

Obsah vydání | 31. 10. 2013