CESTA: Z debaty mám jiný dojem než Štěpán Kotrba

29. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Zúčastnil jsem se rovněž tohoto setkání, ale měl jsem z něho zcela odlišný dojem než pan Kotrba. Mně to připadlo jako střízlivé zhodnocení voleb s kritikou obou kandidátů (ale více ovšem Miloše Zemana). Potěšilo mě ovšem, že jsem se dověděl, že jsem hlasoval v obou kolech stejně nebo podobně jako ti z panelistů, kteří veřejně deklarovali, jak volili (tím ovšem může být můj postoj zkreslený), píše Rostislav Laifr.

Měl jsem z toho dobrý pocit, že jednak existují lidé, kteří jsou schopni prohlédnout politikům jejich různé finty a že snad existují i lidé, kteří to myslí v politice poctivě a byli by schopni aspoň částečně vrátit důvěru lidí v politiku.

Kritika pana Kotrby, že diskutující nekritizovali dostatečně přítomného Jiřího Dienstbiera, mi připadá paradoxní vzhledem k tomu, že Britské listy se v poslední době zaměřily především na kritiku Karla Schwarzenberga a nebyly podle mne vyvážené.

Je jistě škoda, že v diskusi nezazněla odpověď na poznámku pana Kotrby o dvojím občanství. Myslím ale, že si to pan Kotrba také zavinil sám; kdyby formuloval tuto otázku stručně a jasně místo poněkud zdlouhavého příspěvku, jistě by se na ni dostalo.

0
Vytisknout
6962

Diskuse

Obsah vydání | 29. 1. 2013