Británie plánuje reklamní kampaň pro Bulharsko a Rumunsko, odpuzující přistěhovalce

28. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

"Prosím, nestěhujte se do Británie. Pořád tam prší, je tam nezaměstnanost a platy jsou nízké." Britská vláda uvažuje o tom, že si zaplatí v Bulharsku a v Rumunsku reklamní kampaň, jíž se bude snažit přesvědčit Bulhary a Rumuny, aby se nestěhovali do Británie, až příští rok jim to povolí Evropská unie.

Jeden ministr se o víkendu v Británii vyjádřil, že účelem kampaně je vysvětlit Bulharům a Rumunům, že v Británii nejsou ulice dlážděny zlatem. Vláda také připravuje předpisy, podle nichž bude pro přistěhovalce obtížnější využívat britských sociálních služeb. Chce také z Británie odsunout osoby, které si do čtvrt roku nenaleznou práci.

V důsledku nedávného rozhodnutí britského premiéra Camerona, že chce r. 2017, pokud vyhraje volby, uspořádat referendum o tom, zda má zůstat Británie v EU, nabyli konzervativní poslanci odvahy (někdo by řekl drzosti) a mnozí z nich chtějí, aby Británie odmítla příští rok umožnit Rumunům a Bulharům usadit se na jejím území, i když to rozhněvá Brusel.

Paradoxně vydala Británie během loňských letních Olympijských her miliard liber na vytvoření pozitivního obrazu Británie, nyní chce Bulhary a Rumuny přesvědčovat, že je to hnusná země.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6882

Diskuse

Obsah vydání | 29. 1. 2013