Nezaměstnaní byli svezeni do Londýna pro pořadatelskou práci při oslavách královny

5. 6. 2012

čas čtení 1 minuta

Skupina dlouhodobě nezaměstnaných osob byla svezena do Londýna z různých anglických měst k pořadatelským pracím během oslav šedesátiletého výroči korunovace anglické královny Alžběty II. Za práci nedostali zaplaceno a byli nuceni přespat v dešti v Londýně pod mostem.

Přibližně 30 nezaměstnaných a dalších 50 lidí, kteří dostali učňovskou mzdu bylo dovezeno do Londýna z měst Bristol, Bath a Plymouth v rámci vládního pracovního programu pro nezaměstnané.

Tito lidé byli odvezeni ze svých měst ve 23 hodin, do Londýna je autobusy svezly pod most London Bridge. Dojely tam ve tři hodiny ráno. Pršelo. Lidem bylo nařízeno, aby spali pod mostem.

Ráno, na ulici se museli převléci do pořadatelských uniforem. Neměli přístup k záchodu po dobu 24 hodin, po pracovní směně trvající 14 hodiny byli odvezeni do blátivého tábora na břehu Temže.

Charitativní organizace Tomorrow's People, která práci zorganizovala, konstatovala, že neplacená pracovní zkušenost byla pro nezaměstnané "neocenitelná" a že zvýší jejich šance na získání zaměstnání.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8362

Diskuse

Obsah vydání | 6. 6. 2012