Když opozice oněměla hrůzou

5. 6. 2012 / Štěpán Kotrba

čas čtení 1 minuta

Opoziční poslanci-ústavní právníci a právníci, kteří dnes nevystoupili s poučením veřejnosti o procesních otázkách trestněprávního stíhání, jsou zbabělci a egoisti. Nemají právo ve sněmovně vůbec být. Čest jediné výjimce - poslanci Humlovi, že se nepos...l jako ostatní poslanci ČSSD a KSČM.

Byl jsem v Parlamentu, kde policisté prováděli manévry. Ministr vnitra Kubice valnou část diskuze o vydání Davida Ratha strávil v parlamentní hospodě ("dolní sněmovně"), namísto toho, aby byl v sále. Divil jsem se tomu, proč poslanci opozice nevystupovali - zejména ti, kteří jsou členy ústavně právního či petičního výboru, případně jsou právníci. Dostalo se mi odpovědi, že 1. mají různé názory, 2. bylo jim doporučeno, aby mlčeli, 3. existovala dohoda, že za klub vystoupí vždy jen jeden.

Rath byl vždy samolibý, svéhlavý a arogantní. Byl takový i dnes. "Nebyl oblíben v kolektivu", to je pravda. Jeho hloupější kolegové ve Sněmovně a poslaneckém klubu ČSSD si s ním, jeho arogantně pronikavou inteligencí a bleskurychlým myšlením nevěděli rady. Potřebovali se ho zbavit a doteď nevěděli jak. Teď už to ví. Bylo mi z opozice i z parlamentní kultury v této zemi dnes na blití. Prodali kolegu za plnou mísu otrub. Mlčky. A ani se nezačervenali. Slávku Sobotko, jsi prase.

0
Vytisknout
14967

Diskuse

Obsah vydání | 7. 6. 2012