Je třeba zveřejnit kompletní odposlechy z kauzy Rath

6. 6. 2012

čas čtení 1 minuta

Reaguji na článek Milana Daniela Za Rathem mha, ve kterém autor tvrdí, že oněch sedm miliónů v krabici bylo na volební kampaň. Není sám, protože stejná informace se objevila i na Lidovkách.cz, napsal Jan Štěrba.

Pojdme se podívat na to, co Rath ve sněmovně řekl:

"Druhá věc, oč orgány činné v trestním řízení opírají mé obvinění, říkají, a vy asi čekáte na odpověď na tuto otázku. Vzal David Rath úplatek? Já tvrdím, že nevzal. Když se podíváte do těch materiálů, které máme k dispozici jako torzo spisu, to je několik tisíc stran různých rádoby odposlechů a dalších věcí, všechno neúplné, nekompletní, vykuchané, tak i v tomto nekompletním torzu spisu naopak najdete spoustu vět a slov o tom, že peníze na volby, financování voleb. To tam najdete. Já to tady říkám proto, protože z těchto materiálů samozřejmě, protože to je tisíc stran, unikají a budou unikat různé pasáže. Tak je lepší, aby to zaznělo tady teď v tuto chvíli a dál to nekomentovat nebudu. Ale trvám na tom, že David Rath úplatek nevzal."

Rath mluví o odposleších, které jsou popsány na několika tisících stranách, nikoliv o krabici, se kterou ho chytili. Rád bych tyto odposlechy slyšel. Asi jsem nevěřící Tomáš, ale mnoho věcí je v této kauze podezřelých. Potřebuji to slyšet na vlastní uši. Přepisy mi nestačí. Této vládě prostě nevěřím.

0
Vytisknout
10715

Diskuse

Obsah vydání | 8. 6. 2012