Mimozemšťani možná zničí lidstvo, aby neohrozilo jiné civilizace, varují vědci

19. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

Zvyšující se emise skleníkových plynů budou možná varováním pro mimozemšťany, že je civilizace na Zemi rostoucí hrozbou, varuje zpráva.

Mimozemské civilizace sledující změny v atmosféře Zeměkoule mohou usoudit, že jde o civilizaci, která se vymkla kontrole - a mohou podniknout drastické akce proti tomu, aby se pozemšťané stali v budoucnosti vážnější hrozbou v meziplanetárním prostoru, tvrdí ve zprávě vědci, spolupracující s NASA na Pennsylvania State University.

Vědci rozdělili kontakty s mimozemšťany do tří kategorií: pozitivní, neutrální a škodlivé. Má-li lidstvo přežít, výzkumníci požadují, aby se lidstvo chovalo opatrně při vysílání signálů do vesmíru a zejména varují před šířením informací o tom, z čeho se skládá lidské tělo. Tyto informace by mohly být zneužity k výrobě zbraní na likvidaci pozemšťanů. Kontakty s mimozemšťany by se měly omezit na matematický diskurs "do té doby, než se dovíme, s kým máme tu čest".

Autoři varují, že mimozemšťané mohou zaujmout záporný postoj vůči civilizacím, které velmi rychle expandují, protože to může znamenat, že jsou schopny zlikvidovat při svém růstu život jinde, podobně jako lidé zlikvidovali na planetě Zemi množství přírodních a biologických druhů. Nejextremnější alternativou může být, že mimozemšťané lidstvo zlikvidují, aby ochránili jiné civilizace.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
18223

Diskuse

Obsah vydání | 19. 8. 2011