Ano, někteří Češi zřejmě skutečně uvažují jako Adolf Hitler

21. 8. 2011 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty

Jak se dalo bohužel očekávat, poukaz na rasismus projevovaný v IDnes vyvolal několik ostře rasistických reakcí. Základní argument textu, totiž že asociální a kriminální chování je samozřejmě nutno přísně trestat, avšak je nepřípustné vyvolávat etnické napětí apriorní identifikací pachatelů trestných činů, byl zcela pominut.

Je pozoruhodné jak otevřeně rasistické jsou tyto texty. Nezávidím žádným příslušníkům etnických skupin, pokud musejí žít v ČR.

Citujeme jednu reakci za všechny - s drobnou změnou - slovo "Rom" jsme si dovolili zaměnit slovem Žid. Vidíte, jak to působí?

Vážená redakce, po přečtení článku "Uvažují mnozí Češi jako Adolf Hitler?" jsem se nestačil divit. Pan Čulik má sice občas kontroverzní názory, ale tento článek je vyloženě brutální! Pana Bozara okamžitě označkoval jako těžkého fašistu a ani se dokonce neobtěžoval uvést nějaké protiargumenty! Opravdu vynikající práce takhle ponížit čtenáře. Pokud si nějaké etnikum stovky let buduje pověst zlodějů tak se jí jen tak nezbaví, i kdyby se ze všech jeho členů naráz stali svatí. Naopak je správné že je v novinách řečeno co byli útočníci vlastně zač aby i neznalejší věděli na jaké tlupy si dát pozor. Nejdřív jsem si myslel že je p. Čulík jen naivní, ale tohle je přímo urážlivá demagogie. Na toto etnikum se nelze dívat neutrálně, proti tomu hovoří příliš mnoho věcí. Jistěže jsou slušní Židi, nicméně jich je asi tolik jako u sudetských Němců antifašistů. Sám mám zkušenost že i výchova židovského dítěte v rodině slušného křesťanského kněze nevede ke kladnému výsledku - prostě židovská povaha se nezapře. Vlastně se dá říci že slušný Žid je cizí ovcí ve stádě. Sám jsem byl zprvu prost jakýchkoliv předsudků ale zkušenosti mě naučili že důvěřovat tomuto etniku je velmi rizikové, krádež a lež je jeho přirozenost která je už v genech, asi tak jako když dítě má rodiče alkoholiky tak je velká pravděpodobnost že i jemu bude alkohol velmi chutnat, to je věc se kterou nikdo nic neudělá - ani prostředím ani výchovou, jen hrozba trestu projevy těchto vlastností mírní. Může se na ně po dobrém nebo po zlém - nechají člověka se vymluvit, slíbí i modré z nebe a když se k nim otočí zády tak ukradnou co můžou a pak koukají do očí a tvrdí že o ničem neví. Kdyby si pan Čulík udělal skutečný průzkum inkognito mezi těmito lidmi tak by velice rychle změnil názor.

Je sice smutné že se tohoto problému chytají neonacisti, ale kdyby nebyl tak by neměli co řešit a jejich program by byl rázem o dost chudší. Skoro to vypadá jako by tento problém byl uměle udržován - u nás židii, v Německu Turci, ve Francii barevní muslimové atd a nikde není vážná vůle něco skutečně řešit (a vyřešit).

Aha, takže už prostě jen to, že je člověk "barevný muslim" - a kdyby byl bělošským muslimem, tak by to nevadilo, pane rasisto? :) znamená, že je automaticky póvl, zločinec a násilník? :)

0
Vytisknout
7296

Diskuse

Obsah vydání | 24. 8. 2011