Skrytá homofobie

19. 8. 2011

čas čtení 3 minuty

"Podobně je to se zmíněnou skupinou, ta nám nevadí svojí existencí, ale především tím, jak se o ní často a především zbytečně mluví, jak často je nám to vnucováno. Kdyby se aspoň tolik energie a prostředků věnovalo propagaci klasické rodiny!"

Nevadí "nám" nebo "Vám"? Kdyby Vám totiž nevadila již pouhou svojí existencí, přejdete nějaký barevný karnevalový průvod mávnutím ruky. Šlo o oslavu "jinakosti", která nikomu neublížila, která jen ukázala na fakt, že mezi námi žijí i menšiny. Nejednalo se o politický průvod, protest či nějakou proklamaci. Jen o oslavu. A reakce Vaše i některých dalších skrytých homofobů jasně ukazuje, že takovéto akce potřebné jsou. Stačilo pár dnů, a titulky o gayích zmizly jak pára nad hrncem. Jen jedno z mnoha témat..., napsal čtenář Josef Rejnek.

Kolik energie a prostředků jste věnoval propagaci Vámi zmíněné "klasické" rodiny Vy sám? Nechci se pouštět do diskuse co vlastně "klasická rodina" je -- jestli ta, která odloží dítě do dětského domova (jsou přeplněny, snad i vedeme v počtu dětí v dětských domovech) nebo ta, kdy po rozvodu (60%) dítě zůstane pouze s jedním z rodičů. Unavuje mne to neustále odvolávání na propagaci "klasické" rodiny. Ta skrytá homofobie a strach z odlišnosti. Gayové nemůžou za rozpadnuté rodiny, za přeplněné dětské domovy nebo za násilí na ženách či dětech, které nikdo roky nehlásí. Nemůžou ani za to, že Vy se bavit neumíte, že Vy si žádný karnevalový průvod nezorganizujete...

Akce podobného ražení naopak ukazují dospívajícím dětem fakt, který je lidmi vašeho typu zcela opomíjen -- fakt, že jsme prostě různí. Že příroda vytváří též jedince s odlišnou sexuální orientací. Ne pouze s tou většinovou. V případě, že takové dítě pak prožívá coming-out -- je velká šance, že ho "zvládne", že neskočí pod vlak nebo se neotráví -- protože již párkrát vidělo, že patřit do nějaké menšiny je normální. Normální. Že není žádným deviantem, ale stejně kvalitním člověkem jako jeho okolí.

"Řadový občan by více ocenil rovnost před zákonem, vymahatelnost práva, sociální jistoty, alespoň trochu z toho, co si myslíme, že by měla být demokracie atd."

Ano, v tomto s Vámi souhlasím. Škoda jen, že si totálně odporujete. Gayové totiž tu rovnost nemají -- a přesto neprotestovali, jen slavili.

"Vždyť tato menšina je zde už spoustu let a nikdy nebyla tak kontroverzní, jako je teď."

Pakliže je pro dospělého člověka (eventuálního rodiče) karnevalový průvod kontroverzní, tak se nedivím, že se setkávám s tolika nešťastnými dětmi nezvládající své dospívání.

0
Vytisknout
6568

Diskuse

Obsah vydání | 19. 8. 2011