IDnes se nechová rasisticky poprvé

21. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

Pane Čulíku,

to přece není poprvé, kdy IDnes publikuje rasistické články. Včera například vydali článek s titulkem Turecký mladík podřízl Britku, bránila mu ve sňatku se svou dcerou"

Jakou to má relevanci? Třebas až bude chtít Turecko vstoupi do EU, pokud někdy na to dojde, tak máme podvědomý důvod proč být proti, píše Milan Urie.

Poznamenává Jan Čulík: A má pravdu. Podívejme se, jak o tomtéž incidentu informovaly stránky BBC. Ani slovo o útočníkově národnosti či rasové příslušnosti. Jméno útočníka vám nic neřekne, protože Británie je tak etnicky rozrůzněná, že se tam mohou vyskytnout jakákoliv jména.

Výrostek před soudem v souvislosti s vraždami žen ze Severního Irska v Izmiru v Turecku

Sedmnáctiletý chlapec byl postaven před soud v souvislosti s vraždami dvou žen z hrabství Down, které byly ubodány v Turecku. Marion Elizabeth Graham a Kathy Dinsmore, jimž oběma bylo kolem padesátky a byly z města Newry, byly ve čtvrtek ubodány k smrti v lese nedaleko města Izmir.

Chlapec, jménem Recep C., se podle zpráv přiznal k tomu, že je usmrtil, poté, co mu nebylo dovoleno, aby se oženil se svou přítelkyní, dcerou Grahamové. Byl předvolán k předběžnímu soudnímu řízení, které se konalo v Turecku v pátek večer. Policie také vyslýchá taxíkáře a Recepova otce.

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7571

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2011