Belgie vydala zatykač na podezřelého z účasti na útocích v Paříži

16. 11. 2015

čas čtení 1 minuta


Belgie vydala mezinárodní zatykač na muže podezřelého z účasti na útocích v Paříži, kterých se měl účastnit spolu se dvěma bratry. Ve Francii policie vyslýchá rodinu dalšího podezřelého z vraždy.


Belgické úřady vydaly zatykač na muže narozeného v Belgii, o němž jsou přesvědčeny, že se podílel na pátečních útocích v Paříži.

Šestadvacetiletý Abdislam Salah je jedním ze tří bratrů, kteří se měli podílet na zabíjení, a údajně si pronajal černý Volkswagen Polo použitý skupinou, která zabila nejméně 89 lidí v klubu Bataclan. Jeden ze sourozenců zemřel a druhý byl zadržen policií.

Belgičtí vyšetřovatelé již dříve oznámili zatčení sedmi osob. Dva belgičtí účastníci útoku v Paříži při něm zemřeli.

Policie také vyslechla příbuzné jednoho z podezřelých ve snaze získat informace.

Francouzská policie zatkla nejméně šest osob, včetně otce a bratra Omara Ismaila Mostefaie a také jeho švagrové. Byli zadrženi kvůli výslechu, ačkoliv nejsou považováni za podezřelé. Agentura AFP informovala, že pachatel měl s rodinou nedobré vztahy.

Policie objevila černý vůz Seat Leon, který mohl být použit některými útočníky při útěku, a to východním předměstí Montreuil. V sobotu belgická policie zatkla francouzského občana, který je podezřelý, že pronajal vozidlo nalezené nedaleko klubu Bataclan.

Při pařížských útocích zahynulo nejméně 131 osob a více než 300 jich bylo zraněno, desítky z nich kriticky.

Tisíce lidí v neděli uprchly z pařížského Náměstí republiky, kde se konala vzpomínka na oběti, kvůli falešnému poplachu. Ten byl patrně vyvolán zábavní pyrotechnikou a zvukem nabíjení policejní zbraně.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5454

Diskuse

Obsah vydání | 18. 11. 2015