Novinky publikovaly nesmysly dalšího potrhlíka

16. 11. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Namísto toho, aby česká média přinášela analýzy renomovaných mezinárodních odborníků, omezují se na šíření nesmyslů různých podivných existencí, bez schopnosti racionální reflexe. Vedle zcela potrhlého článku Václava Klause mladšího publikovaly nyní "názory" dalšího výtečníka, Benjamina Kurase, který se před časem proslavil šířením nepravdivých informací o Janu Kavanovi . Čím to je, že média jako Novinky přinášejí hlavně názory podivínů? Že by se šířením paranoidních nesmyslů opravdu dalo vydělat tolik peněz? Opravdu už nejde těmto novinářům o nic jiného než o prachy? Potíž je, že se média jako Novinky, zdá se, specializují   na potrhlíky, takže vytvářejí zcela falešnou, děsivou realitu. 

Kuras, "informují" Novinky, trpí obsedantní představou, že na Západě vlastně už dnes existuje jakási téměř "muslimská diktatura".

Není divu, i když je to politováníhodné, že většina lidí na Západě bohužel poněkud rasisticky vnímá Východoevropany jako paraoiky a rasisty, pokud mají být reprezentováni takovými názory, jaké předkládají Václav Klaus mladší, Petr Robejšek nebo Benjamin Kuras.

Někdo by měl panu Kurasovi dát nějaké léky, aby se probudil a uvědomil si, že na Západě žádný boj mezi muslimy a nemuslimy neexistuje a že muslimové jsou tam desítky let integrováni do západní společnosti. V Británii, kde žije Kuras, patří muslimové k nejuznávanějším podnikatelům a politikům.

"Jediným rozdílem [mezi Británii a Ruskem] je to, že v Británii jsou idioti obyčejně izolováni, nejsou součástí mainstreamu, kdežto v Rusku jsou idioti součástí mainstreamu, dostávají prostor v televizi, naslouchá se jim, píší články," napsal před časem vlastník britského deníku Independent Jevgenij Lebeděv. Češi se často Rusku posmívají, bohužel se česká média v tomto smyslu chovají jako ruská daleko častěji, než si uvědomují.

0
Vytisknout
8379

Diskuse

Obsah vydání | 19. 11. 2015