Obyvatelé syrského města Rakka:

Nechápeme, proč Francouzi a Rusové bombardují opuštěné objekty Islámského státu

17. 11. 2015

čas čtení 2 minuty

Svět potřebuje vědět, že žijeme pod Islámským státem na zemi a pod trvalou hrozbou leteckých úderů ze vzduchu. Jsme v pasti.

"Mediální aktivista" v syrském městě Rakka sdělil v úterý televizi Al Jazeera pod podmínkou anonymity, že francouzská letadla bombardovala opuštěné základny Isis na předměstí, kde nejsou žádní civilisté ani bojovníci Islámského státu.

"Byly to dvě šílené noci. U příjezdu do města byla bobardována opuštěná stanoviště Isis a několik dalších jeho stanovišť a dalších míst. Přestala jít elektřina a téci voda, protože byla přerušena i infrastruktura.

Můžeme potvrdit, že při nejnovějších francouzských náletech nebyli zabiti žádní civilisté. Lidé jsou tady zděšeni a žijí všichni ve strachu. Jsme si jisti, že pár hlídek Isis na stanovištích bylo při náletech usmrceno.

Za posledních několik dní způsobily v Rakce největší škody ruské nálety. "Minulý týden ruské nálety zničily jeden z dvou hlavních mostů ve městě a také národní nemocnici. Většina nemocnic v Rakce byla zničena," dodal místní zpravodaj.

"Ruské nálety způsobily obrovské škody. Pokud chtějí země bombardovat centra Isis, mohly to dělat. Ale ony se pořád ještě nezaměřily na nejdůležitější centra Isis.

Tomu vůbec nerozumíme. Cíle, které bombardují francouzské stihačky, jsou většinou bojovníky Isis opuštěny.

Sýrii nyní bombardují USA, Rusko a Francie. Kolik ještě zemí nás bude bombardovat? Rakka je zničená. Přežila nesnesitelné a žijeme ve strachu z diktatury Islámského státu. Mnoho lidí z města uteklo, Lidi jsou tady zoufalí. Už toho mají dost a chtějí žít normálním životem.

Naše životy jsou ohroženy. Isis kontroluje všechny aspekty našeho života a my nemáme možnost odhalovat pravdu.

Ne všichni, kdo žijí v Rakce, souhlasí s Isis. Já jsem občanem Rakky a odmítl jsem své město opustit, jako mnozí jiní.

Svět potřebuje vědět, že žijeme pod Islámským státem na zemi a pod trvalou hrozbou leteckých úderů ze vzduchu. Jsme v pasti.

Podporujeme ovšem veškeré akce, které donutí Islámský stát odejít z města Rakka."

Podrobnosti v angličtině ZDEp>

0
Vytisknout
8191

Diskuse

Obsah vydání | 19. 11. 2015