Francie: Policie a armáda zasáhly v Saint-Denis. Zajaly tři podezřelé z útoků

18. 11. 2015

čas čtení 2 minuty


Dnes ráno došlo k intenzívní střelbě v Saint-Denis, severním předměstí Paříže. Nachází se zde Stade de France, jeden z cílů pátečních teroristických útoků. končící společná armádní a policejní operace se nachází asi 2 km od něj.


Cílem jsou osoby podezřelé ze spáchání a organizace útoků. Především Abdalhámid Abáúd, ale také Salah Abdislam, po kterém probíhá mezinárodní pátrání.

Policie hlásí, že tři ozbrojenci byli zabiti a přicházejí zprávy, že jedna žena odpálila sebevražednou vestu. Tři další podezřelí byli zatčeni.

Střelba začala ve 4:30 místního času a pokračovala asi hodinu. Zraněni byli údajně tři policisté, zřejmě nikoliv vážně.

Obyvatelé byli vyzváni, aby nevycházeli, silnice jsou zablokovány a na místě zásahu je velké množství sanitek.

Podle policie se útok setkal s nečekaně silným odporem a byly přivolány posily, nejméně tři velká nákladní auta s vojáky. Z místa se ozvalo nejméně sedm explozí.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Další informace:

- Úřady povolily dva lety společnosti Air France z USA do Paříže poté, co v úterý musely být odkloněny - po startu totiž jim anonymové vyhrožovali. V letadlech, která přistála na amerických letištích, se nic nenašlo.

- Přátelský fotbalový zápas mezi Německem a Holandskem v Tui Aréně byl zrušen a stadion by evakuován poté, co policie obdržela "důvěryhodné informace" ohledně možného teroristického útoku.

- Vysoký činitel německé policie odmítl možné vazby mezi sedmi lidmi, zatčenými v Cáchách a pařížskými útoky.

- Pařížská policie hledá možného devátého útočníka. Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že byl ještě plánován útok na 18. pařížskou čtvrť, který byl zrušen.

0
Vytisknout
6463

Diskuse

Obsah vydání | 20. 11. 2015