Karpatská unie

23. 9. 2015 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Tak se nám po včerejšku od Evropské unie odštěpuje zvláštní společenství států jakési Karpatské unie. Sobotka, Fico, Orbán, Babiš, levice, pravice, Agrofert… a největším z těch států je ten, o němž prakticky nic nevíme: Rumunsko. Takové sdružení postkomunistických tygrů. Poláci, Rakušani, Němci už nejsou tolik našimi sousedy, na našich hranicích se znovu formuje jakási opona, i když ne železná. A k moři budeme jezdit do Rumunska. Mallorka, Dubrovník, Kréta, to patří na Západ.

Náš centrální mozek lidstva ve Strakově akademii kupodivu ti hloupí lidé ze zaostalého Západu nechtějí slyšet. Zatímco oni kysli v nějaké podivné integraci, my jsme se od Gottwalda a Husáka naučili spoustu věcí, jak reálně funguje svět a co jsou ty hodnoty. A Klaus se Zemanem nás v tom utvrdili. Když nás nechtějí na západě, můžeme zkusit začít radit Rumunům nebo Maďarům, ale opatrně, aby se nám to nové nadějné souručenství karpatských států nerozpadlo.

Na druhou stranu kdyby selhal centrální mozek lidstva, tvořený kolektivním tělesem naší socialisticko-podnikatelské vlády, pořád ještě je v záloze stará dobrá garda našich milých komunistů. Německo, Francie, Británie, to jsou pro ně malí hráči. Jak prozradil Vojtěch Filip nedávno v Otázkách V. Moravce, tihle machři jednají přímo na úrovni Ruska a Číny a radí jim, jak se mají chovat v Radě bezpečnosti.

0
Vytisknout
10330

Diskuse

Obsah vydání | 25. 9. 2015