Kameramanka maďarské nacionalistické televize podrazila nohu uprchlíku s dítětem

9. 9. 2015

čas čtení 1 minuta



Kameramanka maďarské nacionalistické televize s těsnými vazbami na ultrapravicovou stranu Jobbik byl natočena, jak kope dvě uprchlické děti a jak na hranici u Rőszke podrazila nohy otci, který nesl dítě.

Petra László z televize N1TV filmovala skupinu uprchlíků, která utíkala před policií, když kolem ní probíhal muž s dítětem v náručí. László mu podrazila nohy, takže muž upadl na dítě, které nesl.

Dvacetivteřinové video této scény umístil na Twitter Stephan Richter, reportér německé televize RTL. Brzo se virálně rozšířila po internetu a na Facebooku vznikla skupina "Zeď hanby Petry László".

Čelný maďarský zpravodajský serveer Index také zaznamenal, jak László kope holčičku a kluka.

Televize N1TV uvedla, že László byla okamžitě propuštěna pro "nepřijatelné chování". Stránky této televize zveřejnily projevy šéfa strany Jobbik Gábora Vony a také články o imigrantech s titulky "Hejno migrantů se rozšířilo po všech obchodech" a "Guantánamo=Maďarsko?"

Na facebookové skupině v úterý večer stovky rozzuřených komentářů ostře odsoudily jednání kameramanky.

Maďarské opoziční strany Együtt-PM a Demokratická koalice uvedly, že podají trestní oznámení proti László za trestný čin násilí proti jiné osobě, za který může být odsouzena až na pět let do vězení.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7708

Diskuse

Obsah vydání | 10. 9. 2015