Jak stát "efektivně pomáhá" nemocným lidem:

Prosba o pomoc

10. 6. 2015

čas čtení 3 minuty

Aktualizace středa 21.03: Majitelé pražské ubytovny dovolili panu Lofovi v ubytovně zůstat poté, co prokázal emaily, že mu čtenáři Britských listů pomohli. Děkujeme jim všem, zejména panu Tomáši Fialovi, který přispěl na činži pana Lofa v ubytovně částkou 5000 Kč. Pan Tomáš Fiala konstatoval: "Považuji za neuvěřitelné, že se v zemi, která se považuje za civilizovanou, může něco takového vůbec dít."

Jiný čtenář, který si nepřeje, abychom uváděli jeho jméno, napsal: " Poslal jsem panu Lofovi příspěvek, ale obávám se, že spíš než chodit do práce by měl ležet v nemocnici. Aspoň při pohledu na jeho nohu. Můžete nějak zjistit, jak dlouho by trvala jeho léčba a zda by byli i další lidé ochotni ho dále podporovat, než bude schopen práce? Ne papírově, ale prakticky."

***

Aktualizace středa 19.31: Mnohokrát děkuji za pomoc v nouzi, celá situace se bude řešit ve 20.00, tak dám potom vědět, ale pevně doufám že i přesto že v současné chvíli nemám stále uhrazený celý nájem, nevyhodí mne a budu dál mít střechu nad hlavou. V tuto chvíli vím o přibližně 4500,- Kč které mi slíbili poslat různí lidē. Snad se podaří získat i zbývající peníze. Držte mi palce abych tu mohl být i zítra, píše Jiří Lof.

***

Dobrý den, obracím se na Vás všechny se žádostí o pomoc.

Od 2.6.2015 jsem oficiálně uznán jako invalida prvního stupně. Mám arterosklerozu tepen. Mám udělaný dvojitý bypass tepny . Na kotníku mám bércový vřed cca 8 cm v průměru, který mi na chirurgii vyřezali a dodnes tuto ráno hojím, k tomu nastaly komplikace a zahnisala mi šlacha vedoucí skrze tuto ránu, píše Jiří Lof.

Proč žádám o pomoc?

Sociálně a finančně jsem na tom velmi špatně. Bydlím na ubytovně a potřebuji zaplatit další měsíc, platím 8 000,- Kč/měsíc. Měl jsem mít zaplaceno již 30.5. a čas než mě vyhodí na ulici mám jen do středy do 16.00. Žádost o důchod jsem si dával v lednu 2015, dle úředníků mi říjnu vyplatí teprve první důchod. Donucen celou situací jsem po poslední operaci v květnu musel podepsat revers a urychleně si hledat práci i přes svůj velmi špatný zdravotní stav.

Protože jsem všechny možnosti již vyčerpal, prosím všechny lidi o pomoc. Jsem v tísnivé finanční situaci, zoufalý - fyzicky i psychicky na dně. Mám čas jen do středy do 16.00 na zaplacení, jinak jsem na ulici v žalostném fyzickém stavu a bez peněz.

Všem lidem dobré vůle předem děkuji za pochopení a pomoc.

Jiří Lof

604 202 450

jiri.lof@gmail.com

Českobrodská 5/2, Praha 9, 190 00

Pozn. red.: Pan Jiří Lof zdokladoval redakci Britských listů veškeré informace obsažené v tomto článku. Pracuje. Příští měsíc by už na ubytování měl mít. Až od října mu úřady začnou vyplácet invalidní důchod. Je možné finanční příspěvek poslat poštou na adresu ubytovny na jméno Jiří Lof. Děkujeme.

0
14591

Diskuse

Obsah vydání | 12. 6. 2015