Vidím dopad protiruské hysterie českých médií i na sobě

4. 9. 2014

čas čtení 1 minuta

Dobrý den, souhlasím s Vaším názorem v článku "Pražská média činí veřejnosti opravdu medvědí službu", píše Jaroslav Široký.

Dle mého názoru, ač nejsem profesí psycholog, ale právník, stav, kdy se demokraticky a levicově smýšlející lidé částečně přiklánějí a podléhají propagandě Ruska (sám to na sobě pozoruji), nepochybně a zcela určitě souvisí s podvědomou psychologickou reakcí na protiruský rasismus a hysterii.

Nebylo by špatné se na to zeptat nějakého psychologa, určitě by to mohl být zajímavý článek jako ten, kde popisujete syndrom systémového ospravedlňování ("Kdyby Skoti hlasovali proti nezávislosti, bylo by to nepochopitelné sebepoškozování".)

Nepochybně s existencí tohoto psychologického jevu (syndromu) počítá i ruská propaganda. Proto i jeho "odhalení" a popsání jeho využití by mohlo vést k sebereflexi pražských médií a korekci v nevyváženosti informování.

Otázkou ovšem je, zda je to žádoucí, aby to naopak nepodrylo efekt mediálního ruského rasismu a protiruské hysterie, kterému podlehne velká "nemyslící" masa (která konzumuje informace pouze pražských médií a to několik desítek minut denně). Pak v průzkumech veřejného mínění přes 50% respondentů odsouhlasí jakékoliv opatření vládnoucí oligarchie. A to je, oč tu bohužel běží.

0
Vytisknout
10863

Diskuse

Obsah vydání | 8. 9. 2014