O požadavku dávat přednost "levicovým" autorům v Britských listech

7. 9. 2014 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Jeden čtenář požaduje, aby Britské listy dávaly přednost "levicovým" autorům. Je to šokující požadavek. Zde je odpověď šéfredaktora:

Britské listy nikdy nebyly levicový ani pravicový deník. V těchto kategoriích neuvažujeme. Publikujeme ověřená fakta a inteligentně vyargumentované názory k nim, které považujeme za podnětné a zajímavé.

Omezovat nějakou tiskovou platformu na něco, co je "levicové" či "pravicové" je ideologické dokrinářství.

Je tedy logické, že vás musejí Britské listy zklamat. Jejich úkolem je rozrušovat stereotypy, ne potvrzovat ideologickou zaujatost. Něco, co je levicové, není svou podstatou lepší, než něco, co je pravicové. Ohledáváme skutečnost a vycházíme z faktů a z toho si děláme názor, NE OBRÁCENĚ.

Mimochodem, vaše nadřazování toho, co považujete za "levicové" autory, je úplně rasistické - je to, jako byste dával přednost autorům bělošským.

Kromě toho, Karel Dolejší je levicový komentátor, ale publikujeme ho nikoliv proto, že je levicový, ale že je to vynikající analytik.

Jestliže se část tzv. "levicové" obce zbláznila a otevřeně dnes flirtuje s putinovskou a orbánovskou pravicí, Britské listy to samozřejmě napodobovat nebudou.

Nikdy jsme se nechovali jako nemyslící stádo a nebudeme to dělat ani teď. Pokud se jako nemyslící stádo chce chovat určitá část české "levicové" obce, má na to samozřejmě právo, Britské listy to ale podporovat nebudou.

Jan Čulík

0
Vytisknout
6299

Diskuse

Obsah vydání | 8. 9. 2014