Totalitní reakce některých příslušníků české "levice"

5. 9. 2014 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Aktualizace, pátek 15.45: Právě jsem obdržel další informaci, že zmínění "příslušníci české levice" jsou rozhněváni, že jsme zveřejnili níže uvedenou informaci. Proto prý mezi nimi a Britskými listy k dohodě asi nedojde.

Netuším, co si mysleli. Britské listy jsou nezávislý deník a nebudou s nikým nikdy uzavírat žádnou "dohodu". Představa, že snad někdo bude v zákulisí Britské listy vydírat, co mají či nemají publikovat, a Britské listy ani nebudou smět zveřejnit informace, že k tomuto pokusu o vydírání došlo, je poněkud šokující. V českém prostředí se to dějí pěkné věci. JČ

***

Podle zpráv organizují někteří příslušníci české "levice" autorský bojkot Britských listů, protože údajně nesouhlasí s tím, jak Britské listy informují o krizi na Ukrajině. Prý přesvědčují celou řadu dalších autorů, aby do Britských listů už nepsali.

Považujeme to za velké vyznamenání pro Britské listy. Víme totiž, že myšlení bolí, a pokud konfrontace s myšlenkami, které neodpovídají mé doktrinářské ideologii, vadí natolik, že začnu organizovat totalitní bojkot, je to pro bojkotované médium velká pocta.

Jak čtenáři vědí, Britské listy zůstávají otevřené všem autorům. Během své dvacetileté historie se často setkávaly v důsledku své nezávislost se zuřivými reakcemi od nejrůznějších osob s uzavřenou myslí, které zjistily, v souvislosti s nezávislými informacemi, které přinášejí Britské listy, že myšlení bolí.

Rozhodnutí některých příslušníků "levice" bojkotovat Britské listy, protože nesouhlasí s informacemi a analýzami, které přinášejí, je pozoruhodným projevem totalitních tendencí. Dosud jsme se s takovým přístupem setkávali pouze u českých tzv. "pravičáků", se zájmem se dovídáme, že bigotně a totalitně se dokáže chovat i česká levice.

Posun k autoritářským tendencím v české společnosti je znepokojující, ale zároveň i komický.

0
Vytisknout
10864

Diskuse

Obsah vydání | 8. 9. 2014