Rusko a USA je nutné, jako ve škole, rozsadit

1. 2. 2022 / Vít Klíma

čas čtení 5 minut


Konflikt na Ukrajině je jen dalším z řady nepříjemných konfliktů, kterým obě upadající velmoci otravují svět. Smutné je, že jej vzájemnou válkou mohou úplně zničit. Rozsadíme je?

 

Rozšíření NATO na Východ

Úvodem je nutné vzít USA v ochranu. NATO po rozpadu Varšavské smlouvy nejevilo příliš nadšení ani ochoty přijmout země bývalého bloku. Tušilo, že s nimi přijdou velké problémy. Jednou z výrazných vlastností východních národů je pomstychtivost. Československo Václava Havla stojí na dvojí pomstě. Za prvé, komunistům za únor 1948 a za druhé, Rusům za invazi v roce 1968. Nejen Češi, ale prakticky všechny východní země se dnes chtějí pomstít Rusku za dlouhodobou okupaci.

Dobrá, představme si, že se pomsta podaří. NATO vyhraje nejadernou válku a Rusko z ní vyjde na hlavu poraženo. Vítězem se nestane Východ, ale paradoxně Čína, jejíž konkurenční výhodou oproti USA je, že, přímo sousedí s ruskou Sibiří. Přesně tam, kde se nachází většina přírodního bohatství Ruska (85 % všech ruských zásob olova a platiny, 80 % uhlí a molybdenu, 71 % niklu, 89 % ropy, 95 % plynu, 69 % mědi, 44 % stříbra a 40 % zlata a 60 % ruských zásob rašeliny. Čína rychle obsadí Sibiř a stane se nejsilnější velmocí na světě. Východ sice bude pomstěn, ale USA v soutěži s Čínou oslabí. V neprospěch skutečné jaderné války, ze strany obou velmocí, hovoří modely klimatických změn. Jasně ukazují, že použijí-li obě velmoci při vzájemné konfrontaci jen 1/3 disponibilních jaderných bomb nastane na Zemi desetiletá klimatická zima (blíže viz ZDE).

O co Vladimíru Putinovi ve hře o Ukrajinu jde?

Zaprvé o udržení Ukrajiny, Gruzie a Moldavska mimo struktury NATO a za druhé, o nerozmisťování raket středního doletu v dosahu ruských hranic. Nepodaří-li se mu tyto požadavky prosadit diplomatickou cestou, přikročí k recipročním opatřením a začne ruské vojsko přibližovat k hranicím USA. Pravděpodobně vydá povel k přeletu strategických bombardérů na vojenská letiště ve Venezuele, na Kubě a v Nikaraguy; převelí do karibských přístavů strategické ponorky a umístit jaderná torpéda „soudného dne“ (Poseidon), ne dále než 1000km od amerických břehů. Následné založí regulérní vojenské základny v Karibiku.

V záloze má::

  • diplomatické uznání Doněcké a Luhanské republiky za samostatné státy a poskytnout jim oficiální vojenskou pomoc, požádají-li o ní;

  • preventivní údery na americké základny. v Evropě. Model, jak by pak válka probíhala, zpracovala Universita Princeton (ZDE). Přehledně simulaci najdete i na adrese: https://futurism.com/the-byte/video-horrifying-devastation-us-russia-nuclear-war. Rozhodně to není pro Aškenázské Židy žijící v ČR, žádné příjemné čtení.

Zprostředkovatelská role Izraele

Vítáme, že Izrael, jako jedna z mála zemí, která má úzké vztahy s Kyjevem i Moskvou usiluje zůstat stranou, začnou-li obě země mezi sebou válčit. Historicky má dobré vztahy i s USA, takže bude-li třeba, může hrát roli prostředníka mezi Ruskem a USA. I když, otevřeně řečeno, nekonečné, otravné spory mezi USA a Ruskem už Aškenázským Židům lezou krkem.  Navíc víme, že díky odporu a nedůvěře vůči Rusku bude ratifikace - jakékoli námi zprostředkované smlouvy - v Senátu USA, takřka neprůchodná. Alternativou může být dohoda mezi dvěma vládami, která sice nemusí být ratifikována, a proto nemá statut zákona. Její největší slabinou je, že ji každá další vláda obou zemí může kdykoliv vypovědět … a jsme opět na začátku. Mám za to, že nastal čas od sebe Rusko a USA zcela oddělit (decoupling). Nejen proto, abychom eliminovali jejich spory, ale hlavně proto, abychom s jejich pomocí přibrzdili přílišnou expanzi Číny. Naším hlavním konkurentem není ani Rusko, ani USA, ale Čína. Achillovou patou Číny je nedostatek surovin, a proto ji musíme být schopni blokovat po moři i po souši. Počítáme s tím, že USA nám pomohou s blokádou Číny na moři a Rusové na souši. Blokovat ji po moři bude úkolem „Námořní unie“, která už byla počata. Díky Brexitu, tvůrci této koncepce dovedně oddělili Británii od Evropy a umožnili tak utvořit silnou námořní říši na ose USA – Británie – Austrálie. Na souši ji bude blokovat právě utvářené „Suchozemské unie“ na ose Německo – Rusko – Indie. Hovoříme tu o vytvoření silné a bohaté Indoevropy se 2 mld. obyvatel. Postupně vytvoříme silnou indoevropskou armádu a expanzi Číny, jako třetí světové říše, společně přibrzdíme. Pak si budeme moci říci: „všechno, co jsme učinili, je velmi dobré“.





-1
Vytisknout
6355

Diskuse

Obsah vydání | 3. 2. 2022