Osobní právník Donalda Trumpa Rudy Giuliani (76) je nakažen koronavirem

7. 12. 2020

čas čtení 1 minuta
 

Oznámil to Donald Trump na Twitteru. Podle listu New York Times je Giuliani léčen v Georgetown University Medical Center ve Washingtonu.

I když je Giuliani v důsledku svého vysokého věku silně ohrožen koronavirem, po amerických prezidentských volbách začátkem listopadu hojně cestoval po USA a často vystupoval na veřejnosti bez roušky. Opakovaně byl vystaven osobám, které měly pozitivní test na koronavirus, včetně svého syna Andrewa.

 
Giuliani v posledních týdnech šířil lživá tvrzení o tom, že americké prezidentské volby byly zfalšovány. Žaloby v této věci, s nimiž se obrátil na americké soudy, však spektakulárně neuspěly.

V sobotu zaznamenala Johns Hopkins University 213 875 denních nákaz na koronavirus. Zemřelo 2254 osob. Celkem v USA dosud zemřelo 280 979 osob a nakaženo je tam registrováno téměř 14,6 milionů osob. Průměrný denní počet mrtvých na koronavirus je nyní v USA vyšší než 2000.

V předvánočním období plánuje Bílý dům celou řadu vánočních recepcí s obrovským množstvím hostů pozvaných do budovy. Na fotografii z takové akce v úterý byli lidé bez roušek.

Podrobnosti v angličtině ZDE

https://www.theguardian.com/us-news/2020/dec/06/rudy-giuliani-coronavirus-covid-donald-trump

Od konce září bylo nakaženo koronavirem více než 40 osob v okruhu Donalda Trumpa, včetně Melanie Trumpové, jejího syna Barrona, Donalda Trumpa juniora, vysokých poradců a republikánských politiků. 

0
Vytisknout
5201

Diskuse

Obsah vydání | 10. 12. 2020