Lidé si politiku nespojují s tím, jak bude spravována budoucnost

14. 9. 2018

čas čtení 4 minuty

Odezva pod článkem v iDnes činila v době, kdy toto píšu, něco přes 1200 příspěvků během asi 6 hodin. Nepochybuji, že se bude odkaz na něj virálně  šířit, a to i na sociálních sítích.

Blíží se volby, karikatury v politice lžou, některé znásilňují a vůbec používají sílu k tomu, aby získaly moc.

Nám nezbývá, myslím si, než najít způsob, jak si začít věřit. A naučit lidi rozeznávat, že ten "mohutný a silný" je iluze, stín na zdi, a že ten stín dovedně háží malí podvodníci a bezcharakterní lumpové.


Vážený pane Čulíku,

Všiml jsem si vaší reakce na zprávu o džihádistovi v ČR, píše Zdeněk Jakubka. Vašemu rozčilení rozumím, ale - příliš často se opakuje a – nevím, jestli někam vede.  A také argumentace tím, že oproti nezajímavému džihádu jsou tady závažnější témata… Jistě, souhlasím, ale lidé si dnes politiku ve většině nespojují s tím, jak bude spravována budoucnost.  

I mě to štve. V tomto případu si navíc myslím, že se jedná skutečně o připravu manipulace s veřejností před volbami. Takže mi přijde zajímavější upozornit na toto:

 

Když porovnáte tyto dva články:

(https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ceska-policie-stiha-islamistu-vini-ho-z-pripravy-bomboveho-t/r~7bbad5fab7d411e889f40cc47ab5f122/).

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/muslim-utok-bomba-slovak-abdul-rahman-dominik-k-policie-islam-islamsky-stat-1bj-/domaci.aspx?c=A180913_215619_domaci_elka

 

je z nich evidentní, že na iDnes zůstala informace neúplná, vyznění článku evokuje pocit, že džihádista byl zatčen včera, nebo nedávno, v řádu dní.  Dokonce i Hamáček, kterému tyto noviny dávají prostor, uvádí „Já to mohu potvrdit, že policie opravdu konala, ale není to otázka minulých hodin, ta kauza je trošku starší.“

Aktuálně, které zprávu převzalo od fronty, ale píše, že ten člověk byl zatčen v listopadu loňského roku (porovnejte s Hamáčkem a jeho pokusem odrazit argumenty o loňském zatčení - to by ale "troškustarší" muselo znamenat 10 nebo 11 měsíců) .

Také je zajímavé, kde k té informaci přišla iDnes, když:

a)      Aktuálně se odvolává na iDnes – tedy jediným zdrojem je pravděpodobně Fronta.

b)      Zřejmě neproběhla žádná tiskovka

c)       Ani nemohla, když se to stalo před rokem.

Že by "únik" z policie? Tyto články, ani jeden ani druhý, už snadno nenajdete (i já jsem to musel hledat přes historii ve svém počítači), ale odezva pod článkem v iDnes činíla v době, kdy toto píšu, něco přes 1200 příspěvků během asi 6 hodin. Nepochybuji, že se bude odkaz na něj virálně  šířit, a to i na sociálních sítích.

Zároveň si nevzpomínám, že by mladý džihádista měl okolo 6 hodiny ranní oči zakryté černým obdélníkem tak, jako nyní (v doplněném a upraveném článku na iDnes).  Dosud není odsouzen a kdyby se někdo ozval, že jeho práva nebyla v těchto novinách chráněna, jistě si umíte představit, co by následovalo. Kalkul těch, kteří loňskou skutečnost zneužívají, je jasný – nechme ty idioty, ať dělají reklamu za nás.

Nikoho nebude zajímat, že porušují zákon. No a? Vždyť nás chrání

A tak zbývá myslím jediné. Říkat, že Babiš, Babišova média a Hamáček lžou.

Není to Babišova práce. Je to práce policie Babišovi navzdory. V té době na ni totiž Babiš tvrdě útočil kvůli svému obvinění.  Smysl je prostě jasný, blíží se volby, karikatury v politice lžou, některé znásilňují a vůbec používají sílu k tomu, aby získaly moc.

Nám nezbývá, myslím si, než najít způsob, jak si začít věřit. A naučit lidi rozeznávat, že ten "mohutný a silný" je iluze, stín na zdi, a že ten stín dovedně háží malí podvodníci a bezcharakterní lumpové.

Doufám, že se to podaří

Z Ostravy

Vás zdraví

Zdeněk Jakubka 

0
Vytisknout
9763

Diskuse

Obsah vydání | 18. 9. 2018