Proč Theresa Mayová lže?

1. 6. 2017

čas čtení 2 minuty
 



Moderátor Channel Four News: Proč Theresa Mayová chodí a říká věci, které nejsou pravda? Jako dneska, když tvrdila, že Jeremy Corbyn a Labouristická strana chtějí neřízenou migraci. To přece není pravda.



David Davis, konzervativní ministr pro brexit: No, dnes ráno vyšel labouristický dokument o strategii. Nevím, jakou má platnost, který naznačuje, že oni jsou ochotni otevřít migraci v takzvané Kategorii 3. Nechci tady hovořit příliš technicky, ale to znamená vpustit do země víc nekvalifikovaných pracovníků. Nenaznačuje to, že by to chtěli řídit. 

Moderátor: A vy po brexitu zakážete do Británie přístup všem nekvalifikovaným migrantům?

David Davis: To je jiná otázka. Bude to trvat určitou dobu. Moment, pane Murthy, jestliže mi položíte otázku, měl byste počkat na odpověď. Víte, to je jeden z důvodů, proč vy tyhle rozhovory diskreditujete. Ale dovolte mi se k tomu vrátit: Samozřejmě má tahle země nejrůznější ekonomické potřeby. A proto to bude trvat určitou dobu, než dosáhneme našeho cílu snížit imigraci na udržitelnou úroveň, protože tomu budeme věnovat pozornost. Ať už to bude mezinárodní soutěž o talentované lidi, nebo požadavky na sezónní dělníky. To uděláme, ale bude to řízené, ne neřízené. Bude to řízená migrace, ne volný pohyb obyvatelstva. V tom je ten rozdíl. 

Moderátor: Já vám řeknu, co diskredituje politiku a debatu: Politické lhaní. Když politikové tvrdí, že jejich oponenti říkají věci, které prostě nejsou pravda. Jako když Theresa Mayová řekla, že Jeremy Corbyn podporuje neřízenou migraci, když jeho volební program jasně hovoří o řízené migraci. Anebo když říkáte, že nevyhlásíte všeobecné volby a pak je vyhlásíte. Anebo když tvrdíte, že neprovádíte obrat o 180 stupňů o sociální péči, když ho jasně provádíte. To, diskredituje politiku, že? A když se pak nedostavíte do debaty. 

David Davis: Ona ale říkala od samého začátku, že se této televizní debaty nebude účastnit. Na tom není nic nového. Je to pan Corbyn, který dnes dopoledne změnil názor. Jak jsem říkal, je to proto, že udělal děsivou spoušť, když zveřejňoval jednu svou vlastní strategickou iniciativu. A tak, víte, musíte to přijmout takové, jaké to je. 

0
Vytisknout
8985

Diskuse

Obsah vydání | 2. 6. 2017