Lékaři jsou rozhořčeni zacházením s žadateli o azyl

20. 12. 2013

čas čtení 1 minuta

Patnáct lékařů napsalo dopis obsahující detaily "vážného porušování" medicínských norem při péči o uprchlíky na Vánočním ostrově.

Skupina lékařů odhaluje šokující standardy péče poskytované uchazečům o azyl zadržovaným v centru na Vánočním ostrově. Dokument má dvaadevadesát stran a byl předán zaměstnavatelům v listopadu.

Zpráva, kterou získala australská redakce deníku Guardian, důkladně popisuje selhání lékařské péče v záchytných centrech pro azylanty a znamená rozhodné odsouzení způsobu, jakým australská vláda zachází s uprchlíky.

Zpráva dokládá "četné nebezpečné praktiky a vážné porušování obecně přijímaných medicinských standardů, které znamená významné riziko pro pacienty a způsobilo vážnou škodu".

Lékaři tvrdí, že:

Uchazeči o azyl jsou vyšetřováni ve vyčerpanm stavu, dehydratovaní a špinaví, jejich oblečení je zamazáno močí a výkaly, protože lodě nemají toalety.

Pacienti žebrají o péči.

Uchazeči o azyl stojí ve frontách na ošetření až tři hodiny. Někteří musejí vystát až čtyři fronty denně.

Poporodní péče je nebezpečná, neadekvátní a nesplňuje australské standardy. Na ostrově je ultrazvukový přístroj, ale téměř nikdo neví, jak ho používat.

Mezi dětmi existuje vysoké riziko deprese, ale neexistuje účinný systém identifikace ohrožených dětí.

Zásoby základního zdravotnického materiálu jsou nízké a léky vyžadované lékaři nejsou vydávány.

Dlouhé průtahy při převážení pacientů do nemocnic na australském kontinentě znamenají riziko zhoršení chorob, které může znamenat ohrožení života.

Podle lékařů je ohrožena jejich profesionální integrita a jsou placeni za to, aby kompromitovali lékařskou etiku.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9967

Diskuse

Obsah vydání | 23. 12. 2013