Požár a prosba o pomoc

24. 12. 2013

čas čtení 1 minuta

Posíláme vám všem přání k vánocům a jedním dechem prosbu o pomoc, Ivana Eliášová a Michal Martoch.

Z 22.12. na 23.12 v noci vyhořel dům naší nejlepší kamarádky Radky Nepustilové a její rodiny. Ona, její muž i jejich děti jsou v pořádku, ale nyní zcela bez prostředků.

Podle první zprávy hasičů začal začal v kotci, kde jim uhořel jejich pes. Škoda byla odhadnuta na 600 000 Kč na domě. Realita je ovšem mnohem horší. Vzhledem ke stáří domu více než 100 let a faktu, že celý dům byl prolitý mnoha cisternami vody, je pravděpodobné, že statik nařídí jeho plnou nebo částečnou demolici.

V interiéru se podařilo zachránit v podstatě jen několik elektrospotřebičů a osobních věcí. Zbytek je zničený vodou. Při první zběžné návštěvě pojišťovny jim bylo řečeno, že jim smlouvu na pojištění vypověděli před rokem z důvodu neplacení pojistného. Co si pamatují, tak nedostali žádnou urgenci k platbě a žili v domnění, že smlouva je platná i zaplacená. Na domě navíc mají milión hypotéku a pokud od pojišťovny nic nedostanou, tak těžko říct, co s nimi bude.

Prosíme vás, nebo vaše známé o pomoc.

Pokud byste měli jakékoliv věci, potřebné k životu, a rozhodli byste se je věnovat, napište mi prosím na email: ivana.eliasova@eduwork.cz

Během několika dnů chceme udělat seznam věcí, aby si mohli říct, co budou nyní potřebovat.

Za finanční příspěvek, který byste se rozhodli věnovat, moc děkuji, jejich číslo účtu je: 2200172121/2010

Jsou to jedni z nejlepších lidí, které známe, se srdcem na dlani, vždy ochotni pomoci ostatním. Dnes tu pomoc potřebují i oni.

Děkujeme, děkujeme, děkujeme.

Ivana Eliášová a Michal Martoch

0
Vytisknout
16127

Diskuse

Obsah vydání | 27. 12. 2013