BRITÁNIE - PODVODNÍCI VŠUDE

Policie zatkla bývalého bankovního ředitele

22. 11. 2013

čas čtení 1 minuta

Policie v severním Yorkshiru zatkla Paula Flowerse, bývalého předsedu správní rady britské Kooperativní banky, který octl uprostřed skandálu týkajícího se narkotik, falešně vykazovaných osobních výdajů a nevhodného chování, v jejichž důsledku se celá banka octla v krizi.

Kontroverze vznikla kolem Flowerse poté, co vyšlo najevo video, na němž předseda správní rady Kooperativní banky předával komusi peníze za dávku kokainu. Posléze mu byla na jeho osobním počítači nalezena pornografie. Flowers je duchovním metodistické církve a ta ho nyní suspendovala.

Britská Konzervativní strana útočí na labouristy, kteří mají těsné vztahy s Kooperativní bankou, a tvrdí, že vedoucí představitelé Labouristické strany museli vědět o tom, jakou je Flowers "barvitou osobností". Flowers léta fungoval jako předseda správní rady Kooperativní banky, ale nemá vůbec žádné ekonomické či finančnické vzdělání. Byl donucen z funkce předsedy správní rady banky nedávno odejít, když vyšla najevo jeho obrovská finanční nekompetentnost.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7354

Diskuse

Obsah vydání | 22. 11. 2013