29870

Imigrant je kokain českého politika

Prezidentské volby jako odpad politického populismu

23. 1. 2018 / Bohumil Kartous

čas čtení 5 minut

Autor obrázku: Jáchym Bohumil Kartous


Aktualizace: Zatímco píšeme o nesmyslné hysterii vyvolané umělým strachem z islamistických teroristů, v úterý ráno se na vyvolávání prozemanovské hysterie cíleně podílí deník Mladá fronta Dnes se svým  titulní stránkou "Pražský imám ve službách teroristů", poznamenává Bohumil Kartous.


Kampaň před prezidentskými volbami se odehrává tak, že lidé ovládající Hrad nastolili prokazatelně lživou agendu o imigraci, která strhla celou diskusi k tématu, zda skutečně Jiří Drahoš chce přitáhnout muslimské imigranty do ČR. Možná to není tak blbé, jak to na první pohled vypadá. Významně se tím daří odstínit jakékoliv nebezpečné nebo důležité téma, které by mohlo vystavit Miloše Zemana mnohem těžší pozici než je obhajoba bezpečnostních zájmů ČR. Tedy obhajoba obrany před představou o hordách muslimů, kteří chtějí vyplenit český mrazák. Tam je pan prezident jednička na trhu. Plyne z toho zajímavé poučení: populismus vytváří nekontrolovatelný smog, který účinně odklání politiku od podstatných témat. V toxickém prostředí se politika mění v halucinaci. Politici, kteří si s pocitem hrdinství a nevysloveným přesvědčením "vždyť to říkají všichni" taky šňupli trochu imigrace, teď musejí nutně hrát dál. A s nimi celá společnost, jakkoliv to odpovídá vtipu se ztracenými klíči. "Co tu hledáte?" "Klíče?" ... "Ztratil jste je tady?" "Ne. Ale tady je světlo."

Erdogan rozehrál velice nebezpečnou hru

23. 1. 2018 / Daniel Veselý

čas čtení 5 minut

Turecká pozemní ofenziva v syrském kantonu Afrín přichází v době, kdy vojenský konflikt sužující Sýrii sedm let pomalu, ale jistě ubýval na vražedné intenzitě. Cílem Erdoganova vojenského avanturismu, který v poli podporují také arabští fundamentalisté, je vykořenění kurdského elementu na severu Sýrie a vytvoření nárazníkové zóny sahající hluboko do syrského území. Chaotická situace na syrském bojišti se nyní stává velice vyhrocenou, protože proti sobě de facto stojí dvě přední členské země Severoatlantické aliance.

Rozhovor Britských listů 146. Proč by Češi měli podporovat cizáky z Ruska?

19. 1. 2018

čas čtení 1 minuta



Jak vnímají Českou republiku i Rusko ruští studenti studující v Praze? O tom mluví v tomto Rozhovoru Britských listů Jan Čulík s Annou Skladčikovou, studentkou mezinárodních vztahů na VŠE. Rozhovor se vysílá na Regionalni televizi.cz, která je k dispozici satelitem, pozemním vysíláním a na kabelu i na internetu, od pátku 19. ledna 2018.

I vy můžete mít na Regionální televizi před vysíláním Rozhovoru Britských listů za velmi rozumnou cenu svou reklamu. Televize má dosah na půl milionu diváků. Napište si o podrobnosti na adresu redakce@blisty.cz.

Přidejte si prosím Britské listy mezi oblíbené na Facebooku ZDE


Vážení čtenáři, máme-li ve vydání Britských listů pokračovat, potřebujeme trvalou finanční podporu. K provozu Britských listů je zapotřebí přibližně 60 000 Kč měsíčně. Stačilo by, aby 300 čtenářů přispívalo částkou 200 Kč.

Možná si nemyslíte, že je v českém prostředí Britských listů zapotřebí. (Nenávist, s kterou se setkávají v reakcích některých občanů, však spíš napovídá, že ano.) 

Pokud takový názor zastáváte, pak samozřejmě finančně nepřispívejte.  

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

Five US Congressmen will meet the leader of a Czech party whose secretary has called for the gassing of Jews, gays and Roma

23. 1. 2018

čas čtení 2 minuty

Update: The visit was cancelled at the last minute due to ongoing budgetary problems in the US Congress.

Five US Congressmen representing the Republican Party have requested a meeting in Prague with Tomio Okamura,  the leader of an extreme right wing party, the Movement of Freedom and Direct Democracy (SPD). The following five US Congressmen, Steve King (R-IA), Andy Harris (R-MD), Dana Rohrabacher (R-CA), Louie Gohmert (R-Texas) and Paul Gosar  (R-AZ) will meet Tomio Okamura in Prague on Thursday 25th January at 4.30 pm. According to Okamura's press release, "they will discuss topics of bi-lateral and global importance, including European policy which concerns demographic changes, migration and immigration".

Tomio Okamura is the leader of the most extreme political party which is currently represented in the Czech Parliament. His SPD party  won 22 seats in the 200-seat Czech parliament in the Czech general election which took place in October 2017.

Andrew Stroehlein, the European Media Director of Human Rights Watch, says:

"These US Congressmen have chosen to meet with Tomio Okamura, leader of the Movement of Freedom and Direct Democracy (SPD), who is well known for calling for the banning of Islam and 'external manifestations of Islam.' The SPD's parliamentary party secretary has called for the gassing of Jews, gays and Roma.

I would wonder if the Congressmen know who they're meeting with, but then, I see Steve King is part of this US delegation. King is known for his own racist statements and open opposition to religious freedom - and he's also a fan of other infamous xenophobes in Europe, like Geert Wilders and Marine Le Pen, so this is just par for the course with him, sadly.

It's a trans-Atlantic hatemonger hoedown for unscrupulous politicians trying to boost their careers by driving people to fear and despise others."


Okamura´s views are summed up in this video of his:
 


More reading:


Neonazi Tomio Okamura has been elected Deputy Head of the Czech Parliament


"Muslims, uninvited intruders from an enemy culture will destroy our democracy and our freedoms"


"Jews, homosexuals and Roma should be gassed," said an influential extreme right wing politician in Czech parliament


Czech MP Tomio Okamura: The EU approval of refugee quotas is a new Nazi occupation


Tomio Okamura: "Jean-Claude Juncker has attacked the sovereignty of the Czech Republic"


Glosa

Zemanův povrchní rétorický duch

23. 1. 2018 / Roman Kanda

čas čtení 2 minuty

Viděl jsem kousek Zemanovy samomluvy na Nově. Upřímně, žádná velká sláva to nebyla. To, že Zeman plácl, že ve Švédsku žije 7 mil. lidí, není obyčejný kiks, je to pro mě důležitý symptom. Předpokládám, že Zeman si tento demografický údaj osvojil někdy během studentských let v šedesátých letech 20. století (kdy Švédsko oněch 7 mil. obyvatel skutečně mělo), a od té doby jej nerevidoval. Proč taky? Zemanovi nikdy nešlo o pravdivost či nepravdivost výroku, ale o momentální rétorický efekt. Tomu podřídí vše - i vlastní politickou a morální integritu, což by poukazovalo na narcistickou poruchu osobnosti.

Sudety versus imigranti

23. 1. 2018 / Jaroslav Polák

čas čtení 5 minut

Nedávno si pan Hlavenka povšiml zajímavého fenoménu preferencí-volbou voličů v závislosti na místě bydliště. Nejvíce hlasů a největší procentní zastoupení získal inženýr Zeman v oblastech tzv. Sudet, tj. tam kde žilo před rokem 1945 padesát a více procent německy mluvících obyvatel. To je velmi zajímavé a opět se jako bumerang vrací záležitost stará již přes půl století a zase znovu pociťujeme následky poválečného etnického čištění. Ještě zajímavější je ovšem souvislost s dalším velmi „živým“ fenoménem, jímž je hysterická reakce většiny (etnicky čistého) českého národa vzhledem k tzv. imigrační – lépe řečeno humanitární krizi v souvislosti s exodem válečných uprchlíků z oblastí postižených válkou (Sýrie, Afganistán atd.).

Americká vláda bude opět plně fungovat, ale bitva mezi demokraty a republikány nekončí

23. 1. 2018

čas čtení 1 minuta

Částečné zastavení činnosti amerických vládních orgánů se chýlí ke konci poté, co republikánští a demokratičtí senátoři schválili návrh zákona na jejich dočasné financování. Demokraté pro návrh zákona odmítali zvednout ruku, dokud nebude zajištěna ochrana 700 000 recipientů programu DACA (program zajištuje právní ochranu některým osobám, které do Spojených států přišly v dětském věku).

Ať tak či onak, česká politika je v zajetí Andreje Babiše

22. 1. 2018 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty

Na policii a státní zastupitelství se po změně na místě nejvyššího státního zástupce nejprve nadávalo z řad bývalé Nečasovy vlády, a to poté, co došlo ke spektakulárnímu zásahu na Úřadu vlády. Myslím, že to nebyla akce, na niž mohou být zmíněné orgány činné v trestním řízení pyšné, nicméně předchozí nicnedělání bylo ještě horší. Dnes zase křičí premiér Babiš. Všichni vrcholní politici chtějí boj proti podvodům s veřejnými penězi, ale jen za podmínky, že je to nebude bolet. Což může být v mnoha případech nemožné.

Důležité předvolební nepravdy v tisku

22. 1. 2018 / Ladislav Nedbal

čas čtení 3 minuty

NEPRAVDY:

Ondřej  Neff napsal (http://neviditelnypes.lidovky.cz/spd-bude-jednat-o-vlade-v-nemecku-dao-/p_cirkus.aspx?c=A180121_212533_p_cirkus_nef ):

Neff 1: SPD “… strana rozhodla, že ..., pokud se Německo vzdá horní hranice pro příjem uprchlíků

Neff 2: „Do klatby dal i Českou republiku, protože tu zvítězilo hnutí ANO, v jeho očích pravicové.“

Novinky napsaly o den dříve k témuž:

29710

Nechat se v Brně plácat po ramenou pár skalními příznivci, když Zeman mluví ke čtvrtině elektorátu...

Chce Jiří Drahoš skutečně vyhrát volby?

22. 1. 2018 / Bohumil Kartous

čas čtení 4 minuty

Autor obrázku: Jáchym Bohumil Kartous

Kampaň Jiřího Drahoše neřídí právě profesionálové. Pokud, tak dělají naprosto nepochopitelné chyby. Jako v okamžiku, kdy odmítli účast v debatě na TV Nova a nechali Miloše Zemana opanovat celý časoprostor před masivní částí voličů. Kdo to Jiřímu Drahošovi poradil? Na základě jaké úvahy? Jaký tohle dává smysl? Nedokážou Drahošovi poradci předpovědět, jak citelně to může ovlivnit obraz kandidáta, kterého mají za úkol představit jako silného lídra? jak fatálně to může předurčit rozhodnutí statisíců nerozhodnutých voličů, o které nyní jde?

Terorista z londýnské čtvrti Finsbury Park "chtěl zavraždit co nejvíce muslimů"

22. 1. 2018

čas čtení 1 minuta


Muž, který najel dodávkou do davu v Londýně nedaleko mešity, chtěl usmrtit co nejvíce muslimů a mozek mu vymyla extremně pravicová organizace

Darren Osborne, 48, popřel před soudem v Británii, že zavraždil Makrama Aliho, 51, a pokusil se usmrtit další osoby, které vycházely z mešity ve Finsbury Park v severním Londýně. K incidentu došlo 19. června 2017.

Prokuratura argumentovala, že Osborne spáchal teroristický čin, motivovaný jeho nenávistí vůči muslimům, která v týdnech před incidentem "výrazně zesílila", čímž se Osborne stal "časovanou bombou".

Trumpem vedená koalice v loňském roce usmrtila tisíce civilistů v Sýrii a Iráku

23. 1. 2018

čas čtení 1 minuta

Nezávislá organizace Airwars vydala 18. ledna zprávu, v níž sumarizuje dopady mezinárodní letecké kampaně na syrské a irácké civilisty za minulý rok. Aktivní koaliční země – Spojené státy, Velká Británie, Francie, Belgie a patrně i Jordánsko a Saúdská Arábie - provedly mezi 1. lednem a 31. prosincem 2017 více než 11 500 leteckých a dělostřeleckých útoků na pozice Daeše, při nichž svrhly a odpálily téměř 40 tisíc bomb a raketových střel. Jde o podstatný nárůst vojenských aktivit oproti roku 2016.

Britští podnikatelé zahájili kampaň s cílem zvrátit brexit

22. 1. 2018

čas čtení 1 minuta


Nejvýznamnější osobnosti v Konfederaci britského průmyslu naléhají, aby organizace zahájila kampaň proti brexitu - uprostřed obav, že brexit bude znamenat katastrofu pro britský export


V pondělí zahájila Konfederace britského průmyslu svůj dosud nejostřejší útok proti brexitu. Požaduje, aby Británie zůstala plným členem evropské celní unie a jednotného evropského trhu a přestala se snažit vyjednávat samostatné obchodní dohody s jinými zeměmi světa.

Nejhorší věc Trumpova prvního roku v prezidentském úřadě: Fašizace médií

23. 1. 2018

čas čtení 2 minuty

Americký mediální mainstream jde Donaldu Trumpovi tvrdě na ruku navzdory domněnce, že americký prezident nenávidí tisk, domnívá se blízkovýchodní analytik Juan Cole. Američtí novináři každý den píší o tom, co Donald Trump řekl, neboť jeho výroky považují za to nejdůležitější. Avšak daleko lepší a informativnější by bylo, kdyby žurnalisté psali texty o rasových předsudcích vůči imigrantům ve světle dějin rasistických předsudků vůči přistěhovalcům (příkladně Trumpova poznámka o „prdelích světa“ je paralelou k nacistickým postojům vůči většině států, které se zúčastnily olympijských her v Berlíně v roce 1936).  

Kontroverzní návštěva amerického viceprezidenta v Izraeli

23. 1. 2018

čas čtení < 1 minuta

Palestinští lídři bojkotují návštěvu amerického prezidenta Mikea Pence v Izraeli. Odmítají se s ním setkat, protože protestují proti rozhodnutí Trumpovy administrativy uznat Jeruzalém za hlavní město Izraele a proti plánům na přemístění americké ambasády z Tel Avivu do Jeruzaléma. Mike Pence se již setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Pence v izraelském parlamentu za velkých ovací prohlásil, že americká ambasáda bude do Jeruzaléma přesunuta na konci příštího roku. Americké velvyslanectví při této příležitosti pozvalo lídry osadnického hnutí, aby si poslechli Penceův projev v Knesetu. 

Více informací v angličtině ZDE a ZDE

Stačilo by, kdyby z 218 000 unikátních čtenářů BL jich měsíčně 350 přispělo dvěma stovkami na provoz

12. 10. 2017

čas čtení 1 minuta

Milí čtenáři,

Je to nudné, pořád opakovat (a vůči některým čtenářům neférové, protože ti přispívají), avšak jsme na nikom nezávislý, nemanipulující zpravodajský a analytický server, který nestraší veřejnost nesmysly, nevyvolává v ní rasistickou ani xenofobní hysterii a snaží se - neúplatně, padni komu padni - přinášet nezávislé informace z domova i ze zahraničí a otevírat tak dveře do světa.

K tomu potřebujeme minimální částku na provoz ve výši 60 - 70 000 Kč měsíčně. Stačilo by, kdyby z nynějších 218 000 unikátních čtenářů Britských listů za každý měsíc (Google Analytics) jich přispělo cca 350 každý měsíc částkou 200 Kč. Je to míň, než kolik dáte za noviny.

Můžete také příspěvek na Britské listy použít k své registraci na diskusní fórum.

Bez těchto příspěvků se server nedá provozovat, neboť naši reportéři a analytici nemohou pracovat úplně zadarmo.

Pokud si myslíte, že Britské listy hrají v českém prostředí nezastupitelnou roli, prosíme, zaveďte pravidelný příspěvek na náš provoz.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno   zaslat  na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

Děkujeme

Jan Čulík
šéfredaktor

Zapojte se, je vás třeba

Diskutujte na Britských listech

18. 4. 2017 / Bohumil Kartous

čas čtení 2 minuty

Vážení čtenáři Britských listů, rozhodli jsme se zpřístupnit těm, kdo pravidelně přispívají na provoz jednoho z mála nezávislých médií v ČR diskuse pod články. Rozhodli jsme se tak učinit proto, aby lidé, kteří mají velký podíl na více než dvacetileté existenci Britských listů, měli možnost vyjádřit se přímo k jejich obsahu a přispět svým úhlem pohledu. Od omezení na platící čtenáře si slibujeme též minimalizaci nenávistných, bigotních a scestných komentářů, které vytvářejí z internetových diskusí skládku mentálního odpadu. Sledovat diskuse a hodnotit příspěvky v nich bude mít nicméně možnost každý návštěvník.

Není to ale zabezpečení, které by výskyt digitální pitomosti či zneužití pro propagandistické účely dokázalo eliminovat úplně. Budeme proto diskuse redigovat a příspěvky, které budou obsahovat nepřijatelný materiál (e.g. rasistické výzvy, urážky ad hominem, výzvy násilného charakteru, replikaci prokazatelně konspiračních bludů), budou bez pardonu odstraňovány.

Přístup k diskusím je jednoduchý. Pokud budete mít zájem o diskuse, zaregistrujte se v systému a proveďte vybranou platbu (dle doby trvání přístupu k diskusím). Platby probíhají prostřednictvím systému GoPay. Poté budete mít přístup k diskusím na dobu, kterou jste si předplatili. V případě technických problémů se prosím obracejte na programátora Britských listů Michala Panocha: michal@panoch.net.

Prosíme pravidelné přispěvatele Britským listům, aby možnosti využili a aby přenesli své platby do nového systému, jenž jim umožní přístup k diskusím. Zároveň vyzýváme ostatní čtenáře, aby tuto možnost zvážili. Víme, že Britské listy čte řada velmi zajímavých lidí a velmi oceníme, pokud se podaří na webu Britských listů vytvořit silnou komunitu lidí, kterým vyhovuje kritický přístup a unavuje je digitální spad. Zajímavé příspěvky v diskusích budeme redakčně zpracovávat a vydávat jako samostatné texty. 

Vážení čtenáři, věříme, že se naše rozhodnutí ukáže jako správné a že diskuse přispějí jak k pluralitě relevantních názorů, tak k dlouhodobé udržitelnosti Britských listů. 

USA vyhlásily v Sýrii strategický bankrot

22. 1. 2018

čas čtení 4 minuty

Pokus Trumpovy administrativy napravit americkou strategii v Sýrii vykazuje nedostatek strategické vize. Capitol Hill požadoval jasnost. Místo toho ale ministr zahraničí Rex Tillerson v projevu Hoover Institution 17. ledna nenabídl žádnou novou cestu pro dezorientovanou americkou politiku. Projev se vyznačoval pěti chybnými zdůvodněními a koncepcemi, jež mají zdůvodnit časově neomezené zapojení USA v Sýrii, napsal Joe Macaron.

Erdogan spáchal řadu hříchů. Katastrofální americkou politiku na Blízkém východě však nezavinil

22. 1. 2018 / Karel Dolejší

čas čtení 7 minut

Je zavádějící označovat kurdské oddíly v Afrinu na severozápadě Sýrie, proti nimž nyní v rámci turecké operace nazvané cynicky "Olivová ratolest" bojují převážně syrské opoziční jednotky podporované tureckou těžkou technikou, za americké spojence ZDE. Tato část kurdských jednotek až do intervence masivně spolupracovala s Ruskem - a v debatě s Tureckem USA opět zdůraznily, že Afrin "není operační oblastí" jejich vojenského kontingentu v Sýrii.

Nová fronta v Sýrii

22. 1. 2018 / Dominik Zámec

čas čtení 3 minuty

 

Turecké síly v neděli vstoupily do severní části provincie Afrín v severní Sýrii, informuje o tom server Reuters.

Po dělostřelecké přípravě a sérii leteckých náletů přešly pozemní síly turecké armády do ofenzívy proti Lidovým obranným jednotkám (kurdsky Yekîneyên Parastina Gel, zkráceně YPG).

Přečetli jsme:

Křesťané, naše hodnoty Miloš Zeman nehájí

22. 1. 2018

čas čtení < 1 minuta

Není možné zastávat naše křesťanské hodnoty a volit přitom Miloše Zemana. Pokud svoji víru myslím vážně, pak v osobním i společenském životě se mám alespoň snažit být laskavý, být pravdivý a usilovat o zdvořilost. Ve všech těchto a ve všech představitelných křesťanských hodnotách je na tom Jiří Drahoš mnohem lépe než Miloš Zeman.

Zdroj v angličtině: ZDE

Americké federální úřady jsou uzavřeny

20. 1. 2018

čas čtení < 1 minuta



Poprvé po pěti letech došlo ve Spojených státech k uzavření vlády a státních úřadů poté, co se Senát nedohodl o státním rozpočtu. V pátek večer byl odmítnut pokus republikánských senátorů prodloužit dočasně funkci vlády o jeden měsíc. Republikáni odmítli se zabývat znepokojením Demokratů ohledně mladých nezdokumentovaných imigrantů známých jako Dreamers (Snílci). 

Znamená to, že Senát neschválil financování pro federální vládu, a tak statisíce státních amerických federálních zaměstnanců, jejichž služby nejsou "nezbytné", se octlo na dočasné neplacené dovolené. 

Bilý dům se vyjádřil, že takto jedají "loseři", nikoliv legislativci. Naopak Demokraté poukazují na to, že dočasné zrušení vládních úřadů je "typickým shrnutím chaosu, který vytvořil Donald Trump." 

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

Minulost v přítomnosti

20. 1. 2018 / Jan Čulík

čas čtení 10 minut

Kromě povídek je "jihočeský" autor Jiří Hájíček autorem také několika čtivých románů. Podívejme se na dva nejposlednější z nich.

Podobně jako u většiny postkomunistických českých spisovatelů jsou i u Jiřího Hájíčka v ohnisku pozornosti především mezilidské a rodinné vztahy a schopnost či vlastně neschopnost mezi lidmi komunikovat, v románech ovšem k jejich vývoji dochází v kontextu společenských a politických událostí a velmi silně je přítomna v současnosti traumatická minulost, kterou Hájíček objevuje skoro za každým kamenem. Mám-li řešit otázku, do jaké míry reaguje próza Jiřího Hájíčka na globální politický a společenský vývoj, musím říci, že podobně jako u většiny současných českých autorů, v podstatě nijak. 

Jeremy Corbyn je pod sílícím tlakem, aby změnil labouristickou strategii ohledně brexitu

21. 1. 2018

čas čtení 2 minuty


Většina labouristických voličů požaduje, aby Británie zůstala členem jednotného evropského trhu i evropské celní unie


Z nejnovějšího průzkumu veřejného mínění vyplývá, že čtyřikrát více labouristických voličů požaduje, aby Británie zůstala členem jednotného evropského trhu i celní unie, než je počet voličů, kteří to odmítají. Průzkum organizace Opinium také zjistil, že více než dvojnásobek labouristických voličů chce, aby měli občané právo účastnit se druhého referenda, které by mělo schválit či odmítnout konečnou dohodu Británie s EU, ve srovnání s počtem voličů, kteří referendum odmítají.

Nigel Farage "dal Assangeovi hard disk s daty"

19. 1. 2018

čas čtení 1 minuta



Britský euroskeptik a bývalý šéf ultrapravicové strany UKIP údajně předal Julianu Assangeovi, který se skrývá na ekvádorském velvyslanectví v Londýně, USB drive s daty a navštívil ho na ekvádorském velvyslanectví vícekrát, svědčil Glenn Simpson, soukromý vyšetřovatel, při slyšení v americkém Kongresu vyšetřujícím údajné vazby Trumpovy předvolební kampaně na Rusko.

Britský historik: Zákaz mé knihy na Ukrajině je šokující

19. 1. 2018

čas čtení 2 minuty



Britský historik Anthony Beevor se vyjádřil, že zákaz jeho knihy, obsahující informace o vraždění židovských dětí ukrajinskými milicemi za druhé světové války, je šokující

Čelný britský historik Antony Beevor charakterizoval ukrajinský zákaz jeho cenou oceněné knihy Stalingrad jako "naprosto šokující".

Tento historický bestseller, který získal r. 1999 cenu Samuela Johnsona, líčí historii boje o ruské město Stalingrad za druhé světové války. Ruský překlad této knihy je jedním z 25 titulů na seznamu zakázaných knih, který minulý týden vydaly ukrajinské úřady. Na seznamu jsou také knihy od Borise Akunina a Borise Sokolova.

Lze argumentovat, že nárůst popularity lživých serverů do určité míry způsobila sama Česká televize

19. 1. 2018 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty


Petr Honzejk z Hospodářských novin hájí Českou televizi a její ředitel Petr Dvořák mu brečí na rameni. Samozřejmě, že Babišovy a Zemanovy útoky na ČT, stejně jako lživé kampaně proti ČT vedené podvodníky na podvodných kriminálních serverech jsou nebezpečné.

Jenže ČT si to do značné míry zavinila sama, svým dlouholetým nekritickým postojem vůči Západu, který je zjevný komukoliv, zvyklému na sledování seriozních anglosaských médií při pohledu na ČT za prvních dvacet vteřin. I nyní vůči brexitu velmi zbabělá televize BBC trvale dodržuje základní novinářskou zásadu, že každá zpráva musí obsahovat dva protikladné názory, názor provládní i názor opozice. ČT toto nedodržuje nikdy (a Český rozhlas málokdy). To je rozdíl mezi kvalitními anglosaskými médii a českými veřejnoprávními médii, která okamžitě diváka a posluchače trknou.

A jestliže ČT léta divákům vnucovala jediný "správný" prozápadní názor a kázala jim z Prahy o tom, co je údajně správné a ignorovala jejich problémy (kolik pořadů odvysílala o 10 procentech českého národa zlikvidovaných exekucemi? kolik pořadů odvysílala o situaci bezdomovců? Kolik o situaci důchodců?), není vůbec překvapivé, že ji diváci opustili a věnovali se sledování lživých alternativních serverů, které plánovitě zneužívají frustrace české veřejnost k její manipulaci nesmysly. 

ČT - podle interních informací odtamtud - sledují dnes v ČR jen diváci nad 55 let! Proto například, sdělila nám jedna tamější redaktorka, nedělá ČT žádné pořady pro mladé lidi či o mladých lidech - na Českou televizi se nedívají. 

Programová struktura vysílání ČT je strašná. Jediné, co ČT dělá, je že utvrzuje v lidech "bezpečné" stereotypy, vysíláním pohádek! a návratem k "tradičním" hodnotám. Nových myšlenek se Česká televize bojí. 

Proč neodvysílala kritický protibabišovský dokument Selský rozum, který financovala? Dokument je ke stažení ZDE.

Oprava: ČT odvysílala film Selský rozum před třemi dny. Odkaz na stránkách ČT je ZDE

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL v prosinci 2017

13. 1. 2018

čas čtení 2 minuty

V prosinci 2017 přispěli čtenáři finančně na Britské listy celkovou částkou 69 643.13.    Výdaje na provoz Britských listů byly 64447.50 Kč. 

Zůstatek byl koncemprosince 2017 166 108.83 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Potřebujeme měsíčně cca 60 - 70 000 Kč na provoz. STAČILO BY, KDYBY Z 218 000 UNIKÁTNÍCH ČTENÁŘŮ BL ZA KAŽDÝ MĚSÍC JICH PŘISPÍVALO KAŽDÝ MĚSÍC 350 ČÁSTKOU 200 KČ.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno   zaslat  na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Babiš | Iracionální nenávist v České republice | Rozhovory Britských listů | Filmový festival Karlovy Vary 2017 | Filmový festival Karlovy Vary 2016 | V Londýně zvolili muslimského primátora labouristu Sadiqa Khana | Panama Papers | Násilné útoky v Bruselu, 22. března 2016 | Žhářský útok na pražské centrum Klinika | Sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem | Útoky v Paříži, listopad 2015 | Imigrace do Evropy | Filmový festival v Karlových Varech 2015 | Zavraždění ruského opozičního politika Borise Němcova | Ukrajina | Rusko za Vladimíra Putina | Dokumentární filmy Adama Curtise - hlubinné porozumění současnosti | Český film | Útok na časopis Charlie Hebdo | Prezident Miloš Zeman ve funkci | 17. listopad | Noam Chomsky v České republice | Festival dokumentárního filmu Jihlava | Dohoda TTIP | Komunální volby a senátní volby, říjen 2014 | Skotská nacionalistická strana a nezávislost Skotska | 21. srpen 1968 | Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ | Filmový festival Karlovy Vary 2014 | Otrokářský stát Česká republika | Kulturní diplomacie ve prospěch České republiky v zahraničí | Předčasné volby 2013 | Důchodci a obhajoba jejich zájmů v české politice | Rasismus | Sýrie | O likvidaci kulturního dědictví v Čechách | Ústav pro studium totalitních režimů | Daniela Drtinová | Národní divadlo a odvolání Jana Buriana, léto 2013 | Rusnokova úřednická vláda, léto 2013 | Poměry v ČSSD | Premiér Nečas, milenka Nagyová a pád vlády, jaro 2013 | Útoky bezpilotními letadly | Americký whistleblower Edward Snowden a špehování občanů | Filmový festival Karlovy Vary 2013 | Aféra Putna, jaro 2013 | Prezidentské volby 2013 | Tykadlový řidič Roman Smetana | Řádění exekutorů v České republice | Školství | Krajské a senátní volby říjen 2012 | Metanolový skandál v České republice | Církevní restituce v ČR | Žena za pultem | Byl život před rokem 1989 horší nebo lepší než dnes? | Veřejné mínění v České republice | Smlouva ACTA | Václav Havel - dramatik a politik | Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost | Hypoteční, finanční ... ekonomická krize | Egypt | Libye | Koutek reklamní tuposti | Wikileaks | Zdravotnictví a reformy | Írán | Útok na USA, Afghánistán, Irák
28335