The Telegraph: Johnsonův "geniální nápad" jak zabránit odkladu brexitu

9. 9. 2019

čas čtení 2 minuty

 

Jak známo, britská Dolní sněmovna schválila proti vůli Borise Johnsona zákon, který ho nutí, aby v polovině října požádal Brusel o odklad brexitu, pokud do té doby nevyjedná rozumnou dohodu o odchodu Británie z EU. (Tu nevyjedná, protože nevyjednává.)

Probrexitový deník Daily Telegraph, vlastněný zahraničními oligarchy, napsal v neděli večer, že Johnson a jeho poradci si vymysleli "geniální plán" jak tento zákon obejít. V čem spočívá?

Že Johnson sice oficiálně, jak ho zákon nutí, požádá Brusel o odložení brexitu, ale zároveň pošle do EU i druhý dopis, v němž bude Brusel informovat, že prodloužení nechce. ZDE 


Soudce Jo Maugham: Plán je, že Šarlatán dá tajně Evropské unii vědět, že vlastně žádný odklad brexitu nechce.

Cummingsovým brilantním odhalením je, že to Evropskou unii překvapí a způsobí to, že odmítne to, s  čímž by jinak souhlasila.

Někdo by jim oběma opravdu měl vysvětlit, že Evropa má internet.


K tomu Evropská unie: "Článek 50 o odchodu země z EU odkazuje na ústavní procedury členského státu, což znamená, že rozhodne britský Nejvyšší soud, který nám sdělí, který z obou dopisů je platný. Tohle je lepší než seriál House of Cards!

V pondělí ráno byl v britském rozhlase dotazován soudce od Nejvyššího soudu (lord Sumption), zda by Johnsonův trik s dvojím dopisem do Bruselu fungoval. "Ne, samozřejmě, že ne." Ten idiotský nápad, podporovaný deníkem Daily Telegraph, je protizákonný - protože ochromuje právní požadavek zažádat o odklad.


0
Vytisknout
8452

Diskuse

Obsah vydání | 11. 9. 2019