Vraždění civilistů v Sýrii Putinovými a Asadovými letadly pokračuje s brutální intenzitou

28. 11. 2017

čas čtení 1 minuta








Jsou v obležení vládních jednotek. Jsou terčem trvalého bombardování. Nové šokující záběry dokumentují, v jaké situaci žijí lidé ve čtvrti Ghúta na předměstí Damašku. Podle Syrské observatoře pro lidská práva bylo  za posledních čtyřiadvacet hodin  usmrceno při vlně útoků syrských vládních jednotek  padesát civilistů, včetně pěti dětí. OSN uvádí, že v enklávě na předměstí Damašku je uvězněno asi 350 000 lidí. Za posledních čtrnáct dní jsou terčem téměř nepřetržitých leteckých úderů a bombardování.

Je tomu právě rok od brutálního útoku na východní Aleppo. Nyní čelí občané východní Ghúty obdobnému osudu.

Starší sestra se pevně drží bratříčka: "Neboj se, odvezu tě k mamince." Vedle nich leží muž v bezvědomí.

Za posledních 48 hodin ve východní Ghútě dochází k nepřetržitým leteckým úderům ruskými letadly a letadly Asadova režimu. Humanitární organizace informují za posledních 24 hodin o stovkách raněných a o nejméně 50 mrtvých, včetně 5 dětí.

V květnu byla tato oblast označena za jednu ze čtyř deeskalačních zón v rámci dohody o příměří mezi Ruskem, Tureckem a Íránem. Tyto státy se za ně zaručily.

Východní Ghuta je v obležení režimních vojsk už čtyři roky. V posledních týdnech útoky zintenzívnily.

V místní nemocnici scény připomínající Aleppo. Taktika připomínající Aleppo. Obklíčení a bombardování. Znovu a znovu. A připomínka, že i když se zájem světa přesunul, pro lidi zde tragédie Sýrie pokračuje.

Videoreportáž Channel 4 News ZDE

 

0
Vytisknout
10009

Diskuse

Obsah vydání | 5. 12. 2017