Babišovi nestačí neuhnout, je třeba mu vzít voliče

30. 5. 2017 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta
TOP09 rozjela předvolební kampaň. Neuhne oligarchům, to je její předvolební heslo. Že nástup Babiše byl umožněn fatálním selháním Nečasovy vlády, kde TOP09 hrála vedle ODS hlavní roli, a že pravicovou politiku je třeba obhajovat na základě této zkušenosti, to lidem z TOP09 zjevně nedošlo.


Souhlasím s tím, že – jak to o sobě tvrdí – je TOP09 jedinou relevantní pravicovou a zároveň proevropskou stranou. Je hezké, že chce zavést euro. Souhlasím, že TOP09 se zřejmě opravdu s Babišem po volbách na koalici domlouvat nebude (i když Miroslav Kalousek umí překvapit, jak ukázal, když jako předseda KDU-ČSL rozjel jednání o vládě, podporované komunisty). Ale Babišovi nestačí „neuhnout“, Babišovi je třeba vzít voliče.

Když člověk čte prohlášení paní Pekarové-Adamové o tom, že TOP09 chce provést „největší reformu školství od dob Marie Terezie“, jímá ho po zkušenostech s působením „reformních“ ministrů za TOP09 v Nečasově vládě hrůza. TOP09 nevysvětlila, v čem by měla být jiná, než byla za Nečase. Asi chce být stejná. Má i stejného předsedu. Proč by to ostatně měla dělat Babišovi těžší?

 

Neuhneme oligarchům. TOP 09 odstartovala předvolební kampaň v čističce

https://www.novinky.cz/domaci/439305-neuhneme-oligarchum-top-09-odstartovala-predvolebni-kampan-v-cisticce.html

0
Vytisknout
9089

Diskuse

Obsah vydání | 31. 5. 2017