List Daily Mail nezvládl, že premiérkami Skotska i Británie jsou ženy

28. 3. 2017

čas čtení 1 minuta

Bulvární list Daily Mail vyvolal v úterý obrovské pobouření, protože otiskl na titulní straně "sexistický, idiotský a urážlivý" titulek k fotografii Nicoly Sturgeonové a Theresy Mayové, které se včera setkaly v jednom glasgowském hotelu. Titulek zní "Zapomeňte na brexit, kdo vyhrál, to jsou nohy". Uvnitř listu lze najít opravdu podivný komentář, který se jaksi snaží naznačovat, že svými postoji při sezení se Sturgeonová chová sexuálně vyzývavě.

Prvními kritiky této titulní stránky byly labouristické poslankyně Dolní sněmovny. Yvette Cooper napsala: "Rozhodnutí těchto dvou žen určí, zda Spojené království bude dál existovat. Ovšem zprávou na titulní straně jsou jejich dolní končetiny. Samozřejmě. Jak jinak."

Jane Bradley: Tohle se stane, když dovolíte tomu perverznímu, opilému strýčkovi na vaší svatbě, aby byl šéfredaktorem vašich novin.

Alex Salmond: Žijeme v nejnestabilnějších dnech naší éry a Daily Mail vydává sexistické články o nohách našich nejvyšších představitelů.

Ranní publicistický pořad rozhlasu BBC "Today" v úterý řešil, zda by Daily Mail někdy totéž udělal mužům. Jiní vzali věc do vlastních rukou a fotografii Sturgeonové a Mayové nahradili "atraktivním" souborem fotografií britských politiků - mužů:

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5892

Diskuse

Obsah vydání | 31. 3. 2017