Rasističtí maniaci si vystačí sami

31. 3. 2017 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Parlamentní listy mají opravdu hodně co na svědomí. Rasističtí maniaci, kteří se nad jejich excesy ukájejí, si neuvědomují, že Valenta je manipuluje z komerčních důvodů a má je jak loutky na nitkách.

Naprosto typickým rysem rasistické nenávisti je umisťování etnické či náboženské definice do titulku vedle údajného trestného činu, který příslušník dané etnické či náboženské skupiny spáchal. Hezky to navozuje - zcela falešný - dojem, že takové trestné činy jsou převažujícím charakteristickým rysem dané etnické či náboženské skupiny. Tak si vytvoříme pěkný stereotyp, že muslimové jsou vrazi a násilníci. Je to základní a falešný a nespravedlivý princip kolektivní viny. Jakýkoliv trestný čin je individuální záležitost. Pokud nějak Čech někoho zabije nebo něco ukradne, je mi líto, ale já za to nenesu odpovědnost, protože jsem náhodou taky Čech.

Není to nic nového. Před tím, než Češi nenáviděli muslimy, dělali totéž Romům. Ještě předtím židům. V druhé polovině devatenáctého století vládl v českém tisku typ zlovolného, ničivého, sexuálně agresivního a vilného žida. Je to úplně totéž, jako stereotyp, který Parlamentní listy vnucují české společnosti dnes a hlupáci nad tím mají orgasmické pocity. A oligarcha hazardu Valenta se směje celou cestou do banky.

Je neuvěřitelné, jak se mohou takovým hnusem diskriminovat jedinci, jako je odborář Středula nebo ministr zahraničí Zaorálek.

V civilizovaných zemích podnikají vlády kroky proti rasismu a nenávisti na internetu. V České republice nad nimi mají hlupáci orgasmické pocity a vládní ministři na serverech, šířících nenávist, zadávají svou reklamu, případně tam publikují. Absolutní hnus.

0
Vytisknout
8138

Diskuse

Obsah vydání | 4. 4. 2017