Rusové "pomohli Trumpovi vyhrát primárky Republikánské strany", zaznělo v senátním výboru

31. 3. 2017

čas čtení 1 minuta


Rusko se nesnažilo jen pomoci Trumpovi vyhrát prezidentské volby proti Hillary Clinton, ale pomohlo také jeho vítězství v primárkách Republikánské strany. Zaznělo to ve čtvrtek v senátním zpravodajském výboru vyšetřujícím podezření z vměšování Kremlu do americké politiky.


Clinton Watts z Centra pro kybernetickou a vnitřní bezpečnost při George Washington University sdělil vyšetřovatelům, že Rusko pracovalo na podkopání kampaní Republikánských i Demokratických kandidátů, kteří zastávají méně příznivé názory na Rusko, včetně floridského senátora Marca Rubia.

"Otevřeně ruská média a skrytě proruští trolové se snažili odstavit oponenty na obou stranách politického spektra s nepřátelskými názory na Kreml," prohlásil Watts. ""Byli v plné práci během Republikánských i Demokratických primárek a mohli pomoci zničit naděje kandidátů nepřátelštěji se stavících k ruským zájmům, dávno předtím, než se jejich pole zúžilo."

"Senátore Rubio, podle mého názoru, vy jste těmito opatřeními zvlášť utrpěl."

Rubio byl kdysi považován za favorita republikánské nominace, ale jeho kampaň utrpěla kvůli přívalu Trumpových útoků. Kampaň ukončil v březnu.

Když Rubio uslyšel, že mohl být také terčem ruských útoků, zdálo se, že ho to vzalo.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5722

Diskuse

Obsah vydání | 31. 3. 2017