Drastický význam dnešní uprchlické krize:

Hrozte se toho, že se v budoucnosti stanete uprchlíky. Nikdo vám nepomůže. A v nestabilní střední Evropě je to lehce možné

20. 9. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

To, jak nekompetentně, sobecky a hloupě reagují politikové v Evropské unii na nynější uprchlickou krizi, a s jak otřesnou omezeností a rasistickým idiotsvím se k ní staví některé postkomunistické národy středovýchodní Evropy, bude mít vážné dopady, které si lidé v ČR kupodivu zatím vůbec neuvědomují.

Nevinné lidi, často s vysoce profesním vzděláním, prchající ze Sýrie a z dalších zemích, Evropa nesmyslně kriminalizuje - prostě proto, že to jsou uprchlíci.

Tato degradace našich spoluobčanů, lidských bytostí, na úroveň zvířat, které musejí přespávat s malými dětmi na železničních náspech či na betonu nádražních nástupišť, vyvolává ozvěny hrůz druhé světové války a opravdu mě děsí.

Víte, co to znamená, milí Češi? Že jakmile dojde k ekologické či k politické katastrofě, nebo k vojenské invazi, a vy budete muset utíkat, dnešní Evropa vás okamžitě degraduje na podezřelé kriminálníky a vůbec vám nepomůže.

Chci upozornit na to, co si mnozí Češi neuvědomují. To, jak nyní nepřátelsky reagují nekompetentní státy EU na uprchlickou krizi a jak nevinné uprchlíky kriminalizují, je nesmírně nebezpečné. Střední Evropa je nestabilní. Kdo čekal tuto krizi, kdy se možná EU rozpadne, ještě před tak rokem - dvěma roky? Až budete příště utíkat vy sami jako uprchlíci ze střední Evropy, což vůbec není vyloučeno, nikdo vám nepomůže, budete sami. Taky budete přespávat bez jídla a bez šatstva kdesi na kolejích u ostnatého drátu.

0
Vytisknout
6733

Diskuse

Obsah vydání | 22. 9. 2015