FSC ČR zahajuje první e-learningový kurz pro dřevozpracovatele v ČR

19. 9. 2014

čas čtení 2 minuty
Tisková zpráva FSC ČR

Nezisková organizace FSC ČR zahajuje v rámci projektu "Vzděláváním k šetrnému dřevu" ojedinělý e-learningový kurz, který umožní dřevozpracovatelům připravit se zdarma na FSC certifikaci. Obdobný kurz je v současné době dostupný pouze ve Velké Británii a v České republice. Zde však nebyla tato forma vzdělávání se zaměřením na dřevozpracovatele dosud vůbec možná!

Připravený e-learningový kurz je v aktuálně jediným v českém jazyce, který se komplexně věnuje problematice FSC certifikace. Obdobný kurz je možné absolvovat pouze v angličtině a realizuje jej anglická pobočka mezinárodní organizace FSC (Forest Stewardship Council).

"Při návrhu našeho e-learningového kurzu jsme vycházeli hlavně ze zkušeností anglických kolegů a zároveň ze znalosti českého prostředí. Vzniklý e-learning tak nabízí všem dřevozpracovatelům jedinečnou možnost bezplatně se připravit na FSC certifikaci," uvádí Tomáš Duda, ředitel FSC ČR a zároveň tutor e-learningového kurzu.

E-learningový kurz navazuje na vzdělávací semináře, které se konaly na jaře letošního roku a budou pokračovat i v podzimních měsících. Společnosti i jednotlivci z dřevozpracovatelského odvětví se prostřednictvím kurzů dozví veškeré potřebné informace o FSC certifikaci včetně praktických tipů. Součástí kurzu jsou krátké ověřovací testy znalostí a také závěrečný test, po jehož úspěšném složení obdrží účastník osvědčení o absolvování kurzu.

Účast v e-learningovém kurzu je bezplatná a v současné době se jedná o pilotní kurzy, zájemci se mohou registrovat na webových stránkách FSC ČR -- www.elearning.czechfsc.cz/ -- kde najdou také mnoho dalších užitečných informací.

"FSC certifikace jako jediná důvěryhodná je stále žádanější, jsme proto velmi rádi že se nám podařilo adaptovat kurz na české prostředí, v brzké době na něj navážeme druhým kurzem, který se bude zaměřen na problematiku evropského nařízení o dřevě EUTR" dodává Tomáš Duda.

Projekt "Vzděláváním k šetrnému dřevu" (CZ.1.07/3.2.04/05.0025) je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

0
Vytisknout
4984

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2014