Alex Salmond zkritizoval "státní televizi BBC"

21. 9. 2014

čas čtení 1 minuta



Moderátor Krishnan Guru-Murthy: Ten protest před BBC [v Glasgow], to, že jste vykázal některé novináře z vaší poslední tiskové konference, myslíte si, že je to moudré takto útočit na média?

Alex Salmond: Vím, že Channel Four není tak naivní, že by věřil každému nesmyslu, který zveřejní Daily Telegraph na Twitteru. Bute House [kde se konala Salmondova poslední tisková konference] má omezenou kapacitu. O to šlo. Snažili jsme se dostat co největší množství vašich kolegů dovnitř. Je to naprostý nesmysl. A co se týče pokojného protestu před BBC, odkdy nejsou pokojné protesty normální součástí politiky? Vy byste se měli znepokojovat tím, co se stalo v pátek večer. Když byl pokojný demonstrant, kdy se stala radostná demonstrace terčem útoku skupiny násilníků. Byli identifikováni a celé to bylo plně vysvětleno v nedělním vydání listu Sunday Herald. Očekávám, že se tím bude zabývat nějaký investigativní novinářský tým. Naštěstí Police Scotland je plně schopna se s těmito lidmi vypořádat. A to nepošpiní tuhle fantastickou, neuvěřitelnou kampaň před referendem.

Co se týče BBC: Mají vynikající, slušné novináře. Mohu některé z nich jmenovat. Třeba Davida Dimblebyho anebo Briana Taylora a celou řadu dalších. Co se týče ale výkonu BBC během této předvolební kampaně před referendem, myslím si, že je velký rozdíl, když se někdo chová jako vysílatel veřejné služby a když se chová jako státní vysílatel. A nejsem si jist, že BBC ten rozdíl chápe.

0
Vytisknout
6784

Diskuse

Obsah vydání | 23. 9. 2014