Cameron v neděli zdůraznil, že splní příslib o decentralizaci Skotska, který dal skotským voličům

21. 9. 2014

čas čtení 1 minuta

Sídlo britského premiéra v Downing Street vydalo jednoznačné prohlášení, že David Cameron splní svůj příslib ohledně další podstatné decentralizace Skotska, který před referendem o skotské nezávislosti dal skotským voličům. Předtím Camerona obvinili skotský první ministr Alex Salmond a šéf unionistické předvolební kampaně ve Skotsku Alistair Darling, že se nyní britský premiér pokouší spojit decentralizaci Skotska s novými plány omezit hlasovací práva skotských poslanců v Dolní sněmovně.

Poté, co Salmond Camerona obvinil, že v této věci Cameron skotské voliče podvedl, úřad britského premiéra v Downing Street vydal v neděli odpoledne prohlášení, že Cameron dodrží časový rozvrh o předání dalších pravomocí Edinburku, na němž se dohodli šéfové všech tří anglických politických stran.

Mluvčí britské vlády nyní zdůraznil: "Tři vedoucí představitelé politických stran se jednoznačně zavázali, že poskytnout Skotsku další decentralizované pravomoci v rámci jasného časového rozvrhu. To není podmíněno ničím jiným. Žádné výmluvy - to se stane."

Mluvčí z Downing Street uvedl, že Lord Smith of Kelvin dohlédne na proces, v jehož rámci bude návrh nového decentralizačního zákona pro Skotsko zveřejněn v lednu.

Toto prohlášení bylo vydáno poté, co Labouristická strana a Skotská nacionální strana, zuřiví soupeři v předvolební kampani ke skotskému referendu, v neděli společně zpochybnily Cameronovu důvěryhodnost.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
4934

Diskuse

Obsah vydání | 22. 9. 2014