Ježíši, co jsme to provedli...

27. 10. 2013

čas čtení 1 minuta

Vykládá se, že sociální demokraté v těchto volbách utrpěli vítězství. Dalo se to čekat a také jsem toto předpokládal. Po sledování první debaty v TV pořadu "Debata vítězů", jsem získal pocit, že to utrpěné vítězství se nebude týkat jen sociálních demokratů. Pří pohledu na Babiše, Okamuru a konečně i na Bělobrádka jsem dospěl k závěru, že i tito pánové se svými stranami, hnutími a úsvity utrpěli vítězství, píše Vojtěch Kladný.

Ani jeden z nich nemá páru o tom, jak fungují základní pravidla parlamentní demokracie a jejích procesů. Babiš by chtěl makat a prosazovat zákony, ale ty zákony musí také někdo předkládat ve Sněmovně, kde jsou nějak rozděleny funkce.

Mám takový pocit, že Babiš nemá ani nejmenší páru o tom, koho všeho měl na kandidátce. Teď získalo ANO obrovský podíl odpovědnosti. Poradí si s tím?

Je to největší pytel blech letošních voleb. Menší pytel blech představuje Okamurův Úsvit. No. Měl jsem možnost Okamuru slyšet. Kampaň skončila a Okamura je vedle.

Ať se ho zeptali na cokoli, vedl stále tytéž stejné věty. Že jsou pro přímou demokracii a je třeba analyzovat.

Bělobrádek také neví, jak fungují jednání ve Sněmovně, jak fungují ta základní pravidla parlamentní demokracie. Jak říká, napřed budou muset ve Sněmovně najít záchody.

Jo, občané český, zvolil jsi to celé sám. Dostali se k moci lidé, kteří si dnes v noci budou říkat. "Ježíši! Co jsme to provedli." Nelze totiž zítra říci něco ve smyslu "Mě to neba...". A jít pryč.

0
Vytisknout
13130

Diskuse

Obsah vydání | 29. 10. 2013