Sarah Palinová požaduje invazi do České republiky

23. 4. 2013

čas čtení 3 minuty

(Vyšlo v americkém satirickém časopise The Daily Currant. Sarah Palinová je bývalá republikánská guvernérka Aljašky, která r. 2008 kandidovala na funkci amerického viceprezidenta. Angažovala se také v extremně pravicovém americkém republikánském hnutí Tea Party a je častou komentátorkou na americké televizní stanici Fox News.)

Sarah Palinová požadovala dnes invazi do České republiky v reakci na nedávné teroristické útoky v Bostonu. V rozhovoru s televizní stanicí Fox News zdůraznila bývala guvernérka státu Aljaška, že i když federální vyšetřovatelé dosud nedokončili svou práci, čas k činu je teď.

"Ještě o těchto podezřelých osobách nevíme všechno," řekla Palinová dnes dopoledne v pořadu Fox and Friends. Mínila tím Tamerlana a Džhoara Carnajevovy, kteří údajně spáchali útoky proti maratonu v Bostonu. "Avšak víme, že to byli muslimové z České republiky. Určitě hovořím za hodně Američanů, když říkám, že chci, abychom tam hned teď provedli invazi a dali těm lidem řádné poučení. A neměli bychom se zastavit jen v České republice, měli bychom zaútočit na všechny ostatní arabské země.

Arabové si musejí uvědomit, že nemohou pořád jezdit do Ameriky a vyhazovat tady věci do povětří. Shoďme pár jaderných bomb na Islamabád, vypalme Prahu, vybombardujme celý Teherán. Musíme jim ukázat, že to myslíme vážně."

I když moderátoři Steve Doocy a Gretchen Carlsonová tleskali nacionální razanci Palinové, okamžitě se pokusili opravit její četné zeměpisné chyby.

"No, Islamabád je hlavním městem Pákistánu, a ten není arabský," řekla Carlsonová, "a Teherán je hlavním městem Íránu, který je převážně perský. Ale schvaluji to, co říkáte."

"Také myslím, že Česká republika není vlastně arabskou ani dokonce muslimskou zemí," dodal Doocy, "ale jinak to, co říkáte, dává opravdu velký smysl. Myslím, že většina Američanů si přeje, aby Obama začal jednat a postavil se v této věci do čela národa."

Palinová však reagovala nepřátelsky na to, že ji moderátoři opravovali, a hájila svou analýzu.

"Steve, to je snad nejzabedněnější výrok, jaký jsem kdy slyšela. Jakto, že není Česká republika muslimskou zemí? Viděl jsi ty bratry, byli to islámci a byli to Čečenci!"

"Ano, byli to muslimové a byli to etničtí Čečenci," odpověděl Doocy," ale oni vyrostli většinou v Kyrgyzstánu a ve Spojených státech. A co je důležitější, Čečenci nepocházejí z České republiky, pocházejí z Čečny, což je součást Ruska."

"Jaký je v tom rozdíl?" reagovala Palinová. "Není Rusko součástí České republiky?"

"Ne, Česká republika je samostatná země. Je členem Evropské unie a silným spojencem v NATO," dodal Doocy. "Ale, zatraceně, proč ne? Klidně tu invazi proveďme. Co by se na tom mohlo nepovést?"

"Ano a zatelefonujme zároveň anglické královně a zeptejme se jí, zda se k nám Británie přidá."

V prohlášení vydaném po odvysílání tohoto rozhovoru zaútočila Palinová na televizi Fox News za její "proislámskou" a "prozeměpisnou" zaujatost.

"Je to prostě jen další politicky korektní levicové médium, které odmítá říkat o radikálním islámu pravdu," dodala.

Článek v angličtině ZDE

(Pro méně chápavé čtenáře: Upozorňujeme, že tento text je PARODIE. Je to tedy VTIP, nejsou to reálné odpovědi Sarah Palinové.)

0
Vytisknout
23080

Diskuse

Obsah vydání | 25. 4. 2013