Mučení na Teplicku

22. 4. 2013 / Václav Dušek

čas čtení 1 minuta

V bývalém utečeneckém táboře, v Červeném Újezdě na Teplicku, mučí údajně hladem klienty a přitom vedení bohulibé instituce nemá ani licenci k provozování podobného zařízení; v bývalém táboře jsou ubytováni i dementní alkoholici a lidé s psychiatrickými diagnozámi. Dobrodějové se prý snaží vymámit z těchto nebožáků peníze, dělají odporný byznys na úkor nemohoucích klientů. Účetnictví provozují v úrovni doby kamenné! Chovanci ke svačině hltají suché rohlíky, k večeři mívají chleba namazaný hořčicí; důchody mizejí záhadným způsobem, ke všemu se klienti mezi sebou perou o cigarety!

Jestliže je toto skutečně pravda, pak se ptám: K čemu máme státní úředníky, placené královsky a chované v bavlnce?! Kde se motají, motovidla? Jak dlouho vycházela tato odporná pravda najevo, kdo tuto pravdu sdělil novinářům, kde se fláká policie, co nás chrání a pomáhá?!

Odporná fakta byla sdělena veřejnosti na stránkách Blesku. Lze jen doufat, že provozovatel skončí v zařízení, kam patří, jestliže se tvrzení potvrdí. Jenže... existuje film Requiem pro panenku. Vychovatelky tehdy v dávnověku zavinily svou liknavostí smrt chovanky... a ejhle, po letech vidím na obrazovce kroutícího se reportéra a náhončího pravdy, jak se omlouvá za způsobené příkoří ženám, které si prožily peklo! Proč? Pro senzaci? Z nedostatku profesionality uměleckých pulců?

Sociální politika, starost o seniory, zřejmě vyžaduje důkladnější a častější kontroly. Škoda, že neurvalcům, zlodějům a trýznitelům neodpadnou ruce!

Stáří je v naši zemi trnem v oku společnosti od dob, kdy Šemík byl ještě skotačivým hříbětem. Staří a nemohoucí lidičkové nám tak krapítko překážejí, že?! Dravci vpřed!

0
Vytisknout
14313

Diskuse

Obsah vydání | 25. 4. 2013