Česko jako ráj zlodějů a podvodníků všeho druhu

13. 9. 2012 / Aleš Uhlíř

čas čtení 2 minuty

S okamžitou platností vyhlásil dne 12. září ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) zákaz stánkového prodeje lihovin s vyšším obsahem alkoholu než 30%. Vláda ve středu rozhodla o plošném zákazu prodeje tvrdého alkoholu ve stáncích. Mimořádné opatření vyhlášené ve středu odpoledne ministrem v České televizi platí až do odvolání. Pokud by se zdroj metanolem pančovaného alkoholu v brzké době nepodařilo vypátrat, bude prý tento zákaz -- jak ministr později uvedl -- rozšířen na ostatní provozovny, což by v podstatě znamenalo zákaz prodeje tvrdého alkoholu v restauracích a všech obchodech.

Oznámení ministra Hegera v televizi, že ona celoplošná prohibice tvrdého alkoholu je otázkou dnů, svědčí o bezradnosti policie, která není schopna od četných prodejců, u nichž byl jedovatý alkohol naléván, zjistit, kdo tento alkohol z metanolu namíchal a dal do oběhu.

Premiér Petr Nečas (ODS) oznámil, že policisté ihned zákaz prodeje tvrdého alkoholu začali kontrolovat. Jde o rozsáhlou akci, které se dle premiéra účastní tisíce policistů a dalších pracovníků.

Tragédie takového rozsahu, jejíž oběti se již nyní po pár dnech počítají na desítky, by se zajisté nemohla stát, pokud by v Česku nebylo zavedeným zvykem, že na různé služby nebo dodávky neexistují řádné daňové doklady a je tak nemožné od konečného odběratele dojít až k výrobci zboží.

Selhaly tak nejen příslušné státní orgány kontrolující potraviny, nýbrž i kontrola daňová.

Kde se léta "podniká" a není k tomu zapotřebí žádných dokladů, popřípadě jsou k mání jen doklady falšované, musí se nyní nasazovat tisíce policistů.

Je to jen další důsledek nefunkčnosti zkorumpovaného státu, který nedokázal ani za léta vytvořit regule pro solidní podnikání a stál se rájem zlodějen a podvodů všeho druhu.

Je také neštěstím mít tak hloupé politiky, kteří si myslí, že nařízením prohibice se přestane pít. Nic lepšího než prohibici si výrobci alkoholu, ať již toho "zdravého" nebo toho pančovaného metanolem nemohou přát.

0
Vytisknout
16609

Diskuse

Obsah vydání | 14. 9. 2012