Tisková zpráva:

Dva jsou tak akorát

10. 5. 2019

čas čtení 3 minuty
Čtyři klauni. Jedna klapka. Sto legendárních filmových okamžiků v 60 minutách. A beze slov.

Hvězdná divadelní společnost be•wilder, složená z absolventů Královské akademie dramatických umění v Londýně (RADA), představuje na Prague Fringe Festivalu 2019 od 24. do 27. května v Divadle Kampa své milostné vyznání lásky k stříbrnému plátnu, divokou comedii dell’arte DVA JSOU TAK AKORÁT.


DVA JSOU TAK AKORÁT je představení neverbálního pohybového divadla, které zahrnuje prvky pantomimy, komedie a tance v podání společnosti putovních komediantů. Tito čtyři nešťastníci přešli hory, doly a sedmero moří, aby pobavili své diváky a ztělesnili pro ně stovku proslavených filmových okamžiků, vše během jediné hodiny. Tito pokorní, oddaní klauni netouží po ničem jiném než aby se podělili o svou lásku ke stříbrnému plátnu se svými diváky široko daleko. Uchváceni magičností proslavených obrazů z Cesty na Měsíc, Diktátora, King Konga, Jurského parku, Kmotra a Titaniku, mezi mnoha jinými, oslní, okouzlí a mnohdy též selžou ve snaze dostát tak nemožnému cíli. Ale možná tomu bude tentokrát jinak, kdoví? Oni tedy určitě ne. Čeho se jim ale nedostává v sofistikovanosti, to měrou vrchovatou nahrazují svým duchem, vynalézavostí, a co je nejdůležitější, srdcem. Raphael Ruiz, umělecký ředitel be•wilder theatre company a pražský rodák řekl: “Impulsem k vytvoření tohoto představení byla naše láska k filmu a nespoutaná tělesnost a živelnost forem Commedia a klaunství. Snažili jsme se zachytit esenci každého filmového okamžiku a přitom je nekopírovat. Je to spíše o prvotních impulsech a obrazech spojených s každým z těchto filmů, o tom, co se nám vrylo do naší společné paměti a touze podělit se o to s naším skvělým publikem.” “V našem představení provedeme zábavnou formou Commedia dell’Arte diváky celými dějinami kinematografie, od jejích prvopočátků, doby němého filmu s eskapádami Bustera Keatona a Charlie Chaplina po zvukový film, od černobílého k barevnému. Ztělesníme ikonické filmové momenty 20. století až k dnešku. Ale co je nejdůležitější, nabídneme podívanou, která rozdává radost a vyvolává neutuchající salvy smíchu,” dodal Raphael Ruiz.

Učinkují: Raphael Ruiz, Lola Claire, Hadleigh Harrison, Kostis Daskalakis

Recenze: ‘Dechberoucí, okouzlující a energií sršící představení plné komediálních skečů a humoru, které si zamilují jak dospělí, tak i děti.’ (La Nuova Sardegna)

‘Jako Monty Python, kdyby ovšem Monty Pythoni napsali dystopickou komedii.’ **** (London Pub Theatres)

DVA JSOU TAK AKORÁT

divadelní společnosti be•wilder theatre company Divadlo Kampa, Nosticova 2a, Malá Strana, Praha 1

24.- 25. května 2019 – 22:45 do 23:45

26.- 27. května 2019 – 21:15 do 22:15

170Kč / 150Kč sleva pro studenty, děti a seniory

Vstupenky: ZDE
Twitter: ZDE
Facebook: ZDE
FB událost: ZDE

Pro vice informací kontaktujte:
Raphael Ruiz, 0044 785 804 1038, raphaelruiz_8@hotmail.com

0
Vytisknout
8440

Diskuse

Obsah vydání | 14. 5. 2019