Německo stále přijímá syrské uprchlíky

14. 9. 2015

čas čtení 1 minuta

Na rakousko-německé hranici se v pondělí utvořily dlouhé automobilové fronty poté, co se Berlín rozhodl dočasně zavést pohraniční kontroly. Německá policie uvedla, že přes noc zadržela asi 30 pašeráků a 90 uprchlíků. Na dálnici A3 mezi Lincem v Rakousku a Pasovem v Bavorsku se v pondělí ráno utvořila asi šest kilometrů dlouhá fronta aut.

V pondělí ráno bylo obnoveno vlakové spojení mezi Rakouskem a Německem. Rakousko dočasně uzavřelo silnici vedoucí na hranici s Maďarskem poté, co přes noc do pohraniční obce Nickelsdorf přišlo 7000 uprchlíků.

Rakouský kancléř Werner Faymann uvedl, že pokud to bude zapotřebí, policii bude pomáhat s přílivem uprchlíků na maďarské hranici rakouská armáda.

Bylo nejasné, zda dočasné pohraniční kontroly, které zavedlo Německo, zastaví proud uprchlíků do Německa. Německý ministr vnitra Thomas de Maizière v neděli uvedl, že do Německa budou smět přicestovat pouze osoby s platnými pasy. Dodal, že se německá vláda rozhodla zavést toto opatření, poté co německé regiony si stěžovaly, že už nedokážou zvládat obrovské počty uprchlíků.

Ukazuje se však, že Styřané s pasy mohou stále ještě cestovat do Německa a žádat o azyl. Očekává se, že do Mnichova i v pondělí dorazí stovky uprchlíků.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7394

Diskuse

Obsah vydání | 16. 9. 2015