Sobotka označil imigranty jako nelegální

14. 9. 2015 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

V diskusi na ČT v pořadu Otázky Václava Moravce premiér ČR Bohuslav Sobotka označil imigranty, kteří v současnosti vstupují na území této země, za nelegální. Činí tak v rozporu s platnými zákony, jelikož nikoho nelze apriori považovat za narušitele platného práva pouze proto, že vstoupil na území ČR. Přitom velká většina uprchlíků, o nichž premiér mluví jako o "nelegálních", mají podle platného mezinárodního práva nárok na zacházení v režimu válečných obětí.

Vedle Sobotky byl hostem pořadu i předseda KSČM Filip. Je pozoruhodné poslouchat levný alibismus ze strany čelních - údajně levicových - politiků v ČR. Oba panicky odmítají jakoukoliv reálnou pomoc lidem v nouzi jen proto, aby si nepobouřili své - levicové - voliče. Zatímco řada jiných zemí deklaruje konkrétní čísla, čeští politici stále dokola tvrdí, že "chtějí pomáhat", aniž by konkrétně řekli jak. Za neurčitými bláboly tohoto typu zjevně prosvítá naděje, že uprchlická vlna poklesne důsledkem sezónních podnebných podmínek a tedy nebude třeba reálně nic řešit.

Zbabělost českých politiků, kteří dokázali takřka unisono významně devalvovat morální imperativy této společnosti, je ostudná.

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
7775

Diskuse

Obsah vydání | 16. 9. 2015