Jeden z posledních mailů, než mi vypnou elektřinu

4. 2. 2014

čas čtení 2 minuty

Upozornění k textu níže.

Dluh za elektřinu invalidy pana Posoldy, který se octl v insolvenci v důsledku toho, že utrpěl mrtvici, a za celé dva roky se mu nepodařilo získat žádný sociální příspěvek od českého státu, je necelých 10 000 Kč. Je to částka, která je zvládnutelná a čtenáři Britských listů by mohli pomoci, podobně jako to udělali už v několika případech v minulosti.

Prosíme, pokud jste ochotni zabránit tomu, aby člověk po mrtvici žil v bytě bez vytápění a bez jakéhokoliv přístupu k vnějšímu světu, který má dosud prostřednictvím počítače, pošlete finanční příspěvek na účet Britských listů a uveďte k němu variabilní kód 5555. My mu vybranou částku přepošleme. Účet Britských listů je v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2

Děkujeme. Jan Čulík, šéfredaktor.


Vážený pane Čulíku,

Jak to tak vypadá,toto je jeden z mých posledních e-mailů, protože jsem dostal výhrůžnou předžalobní výzvu od EONu, že mně vypnou elektřinu.Tzn. že nejenže nebudu moci topit, ale ani používat počítač a tím budu totálně odříznut od světa, ztratím i možnost komunikovat se soudy.

Nejhorší to bude pro moji manželku, která bez tepla je vyřízená.

Proto bych Vám chtěl, pokud mám ještě možnost, poděkovat za všechno, co jste pro mě udělal a taky všem lidem, kteří mě pomohli.

Bohužel státní moc je silnější než my všichni.

Mohu se jenom spolehnout, že zima bude taková jako doposud, protože jinak to bez topení nepřežijeme.

Co bude dál nevím. Manželka pláče a rozptyluje mě, takže se omlouvám, jestli je tento mail nesouvislý. Mám taky po mrtvici výpadky paměti.

Ještě jednou Vám děkuji, píše Jan Posolda, který utrpěl mrtvici, ale nedostal od státu žádný sociální příspěvek ve své obtížné situaci.

Opakuji, že v civilizovaných zemích se nevypíná elektřina chudým lidem, nemocným lidem a penzistům. Například v Británii vypnou elektřinou pouze uživateli, který prokazatelně na platbu účtů má peníze, ale odmítá platit, poznamenává Jan Čulík.

v Británii platí zákon, že od dodávky elektřiny a plynu nesmí být odpojeni

  • důchodci
  • dlouhodobě nemocné osoby
  • invalidé
  • a osoby, které mají vážné finanční problémy.

Tolik britský kapitalismus ve srovnání s českým.

0
Vytisknout
13331

Diskuse

Obsah vydání | 6. 2. 2014